Vigyázz, kész, teszt! Kipróbáltuk a szezon legütősebb hajformázó újdonságát

2020. május 14.
A Dyson igen magasra tette a lécet a legújabb hajvasalójával, mi pedig azonnal ráugrottunk, mert nagyon kíváncsiak voltunk, mit is tud ez a szuperdizájnos, vezeték nélküli formázó kütyü. Hát annyit elárulhatunk, nem csalódtunk benne.

A sztori

Amióta az eszemet tudom, vasalom a hajam, mert a textúrája olyan tipikus se nem göndör, se nem egyenes. Ha nincs formázva, tele vagyok szálló babahajakkal, na meg persze furcsa, megmagyarázhatatlan, jobbra-balra kunkorodó tincsekkel, és tuti, hogy nem úgy állnak, ahogyan azt én szeretném. Jó pár hajsütőt elnyúztam már, de igazából semmi nem tudta felülmúlni az én kis fapados gépemet. Aminek egyébként a hatásával elégedett vagyok, csak hát eléggé károsítja a hajam, ezért régóta szeretném lecserélni.

A keresés most is aktívan folyik, mert bár a két kezemen sem tudom megszámolni, hány vasalót próbáltam már, egyik se volt tökéletes. Az egyiktől egy nap alatt bezsírosodott a hajtövem – korábban ez sosem volt jellemző rá –, egy másiktól úgy szállt, hogy kezelhetetlenné vált, de legtöbbször simán csak a hatás nem volt megfelelő, és akár már pár óra múlva átvette a saját hajam az irányítást a megregulázott tincsek felett. Aztán egyszer csak a szemem elé került ez az új Dyson Corrale. Hát nem kellett kétszer mondani, hogy próbáljam ki. Alig vártam, hogy az évek során felszedett tapasztalataimmal végre összemérjem ezt az új kis kütyüt.

Első blikkre

Már első ránézésre is nehéz betelni vele, kicsomagolás közben úgy éreztem, mintha szülinapom lenne. Egymás után pakoltam ki a szebbnél szebb dobozokból a hajsütővasat és a kiegészítőket. Hogy mire képes, azt még nem tudtam ekkor, de egy biztos, a dizájnban teljesen elvesztem. A színe egyedi, és passzol a töltőállomásához, amely egyébként akár a komódunk éke is lehet – egy ilyen szép darabot ugyanis kár lenne a szekrénybe vagy a fiókba dugni. Az első alkalommal 70 perc töltésre volt szükségem ahhoz, hogy használni tudjam – nem kell mondanom, hogy az eszközökön található mágneses végek egy másodperc alatt gyönyörűen illeszkednek egymáshoz. Amíg feltöltött, én hajat mostam, és izgatottan vártam, hogy végre a formázást is elkezdhessem.

Napról napra

Úgy döntöttem, elsőként vezeték nélkül használom, kíváncsi voltam, kibírja-e a hosszú hajam formázását egy töltéssel. Nem árulok zsákbamacskát, nagy örömömre kibírta. Az LCD-kijelzőn a legerősebb hőfokot (210° C) választottam, egyébként még két másik alacsonyabb fokozat is elérhető (165° C, 185° C). A hajsütő egy apró kis hangot is hallat, ha eléggé felmelegedett – ez kb. fél percet vesz igénybe –, így pontosan tudni fogod, mikor kezdj neki a formázásnak. Egyébként ha merül, szintén jelez, így bőven van ideje az embernek csatlakoztatni a vezetékhez is, nem kell azon aggódni, hogy egyik percről a másikra majd kikapcsol.

Olvastad már?

A Corrale precízen és gyorsan egyenesít, a hajam szépen végigcsúszott a rugalmas, mangán-réz lapok között, nem kellett többször átmenni egy tincsen, és nem is éreztem, hogy annyira megsütötte volna, mégis gyönyörű lett a végeredmény. Egyáltalán nem zsírosodik tőle a hajtövem, sőt, eddig csupán két napig hordtam kibontva, most ez egy nappal kitolódott – mindössze egy kétperces igazítást végeztem rajta reggelente. A szálló babahajakról és a forgómról nem is beszélve, amit legtöbbször egy nap után elalszom, most az is három napig precízen állt, pont úgy, ahogy kiegyenesítettem. Maga a hajvasaló egyébként talán egy picit nehezebb, mint egy átlagos darab, de nem annyira, hogy ez kellemetlen legyen formázás közben.

Imádom, hogy vezeték nélküli, sokkal könnyebb így a vasalás. Próbáltam vezetékkel is, mert már a beach waves hullámokkal is kísérletezgettem, egyébként úgy is nagyon egyszerű vele dolgozni, illetve ami jó, hogy elég hosszú a kábel, tehát az is ad egyfajta szabadságot. Gyorsan kihűl, de az utazós tokja hőálló, tehát akár azonnal el is lehet tenni. A következő challenge a teljes göndörítés lesz, alig várom már, hogy kipróbáljam. Na egy ilyen hajsütővasra végre érdemes lecserélni a régi darabot.

Kinek lehet az igazi?

Mindenkinek, aki sokat vasalja a haját, és aggódik, hogy nagyon roncsolja a hőhatás, illetve annak pedig kifejezetten ajánlom, aki mellette sokat jár-kel, utazik – viszont ezért nem szeretne lemondani a formázott frizurájáról. Még a repülőre is fel lehet vinni: egy apró kis retesz segít abban, hogy repülési üzemmódra állítsuk a kedvencünket, ráadásul minden elektromos hálózattal kompatibilis.

dyson-corrale-hajegyenesito-teszt

Némi extra

Ahogy azt a Dyson termékektől már korábban megszokhattuk, a Corrale is intelligens hőfokszabályozóval rendelkezik. Az eszköz másodpercenként 100-szor ellenőrzi a lapok hőmérsékletét, így biztosítva, hogy az ne lépje túl a beállított értéket. A mangán-réz lapok rugalmasak, ezért is óvják a tincseket jobban, mint egy átlagos hajsütővas. A lapos lemezes verzióknál ugyanis nem egyenletesen, és nem mindenhol éri a hő a hajszálakat, így a sokszoros áthúzása a tincseknek sérülést eredményezhet a hajszerkezeten. A Dyson Corrale hatékonyabban formáz, kisebb hőhatás mellett, és bár a vasaló vezeték nélküli, hőteljesítménye pont ugyanazt nyújtja, mint a vezetékes kistestvérei.

Olvass tovább!