Három kabrió-kompatibilis frizura a kifutókról

2020. augusztus 04.
Hétvégére szerencsére megint igazi napsütéses nyári időt mondanak, mi pedig ezen felbuzdulva három inspirációt hozunk nektek egyenesen a kifutókról – ha netán lenyitható tetővel kelnétek négy keréken útra.

Ma már itthon is szép számmal láthatunk lenyitható tetős sportos, cuki vagy éppen hiperelegáns autókat. Amennyiben hasonlóba tervezünk beülni hétvégén, érdemes előre számolni a huzattal, legalábbis, ha nem extrarövid a frizuránk.

Christian Dior

A filmekből jól ismerhetjük a selyemsál és napszemüveg szinte kabrió védjegyes kombinációját, de ezen belül, sőt ezen túl is van bőven lehetőségünk izgalmasabbá vagy éppen előnyösebbé tenni a külsőnket. Előbbi nem véletlen, hiszen senki nem szereti a szélfútta, de inkább széltépte frizurát, amely már akár egy perc után is úgy fest, mintha éppen egy rémálmokkal tűzdelt éjszaka után ébredtünk volna fel.

Ezerarcú sál

Természetesen a kendő, vagy sportos program esetén a baseballsapka is megoldás lehet (ez esetben pontosan a fejméretünknek megfelelően szoros rögzítés mellett), de a légellenállás miatt nem véletlenül szavaznak olyan sokan inkább a fejre simuló, és rögzített selyemkendőkre. Ezek ráadásul elegancia terén is jobban passzolnak egy kabrióhoz. A retró szerelmesei megköthetik középen, az áll alatt, de néhány csat halántékon való rögzítésével (így tartósabban fent marad) akár tarkón is összeköthetjük. A nagyobb darabokat a nyakunkon körbetekerve is viselhetjük. Igaz, hogy kabriós úton gyakori, de semmikép sem kötelező kellék a sál.

Hogyha nincs frufrunk vagy fokozatosan vágott oldalsó tincseink, amelyek nagy sebesség mellett az arcunkat csapkodnák, akkor egy szorosan összefogott copf vagy konty is jó választás lehet. A kiálló szálakat egy sűrű fogú fésűvel és némi lakk segítségével rögzíthetjük.

Láttad már?

A frufru és a copf alól makacsul kihulló vagy épp kigöndörödő tincsek ellen is van megoldás, akár csatokkal, akár pedig színes, vidám, a belső oldalukon fogakkal ellátott hajpántokkal regulázhatjuk meg őket.

Most pedig következzen három kedvenc inspirációnk a kifutók világából, amelyekkel garantáltan stílusosan mutathatunk bármilyen nyitott tetejű autóban!

A Celine idei nyári show-ján több fejsálat is láthattunk, egytől egyig a fej hátsó részén rögzítve.

Az Alberto Zambelli tarkón, szorosan és kissé aszimmetrikusan rögzített kontya stabil választás, mégis egy kis extrafűszerrel egy kabriós útra.

Egy korábbi Alexander Wang nyári show-n látott tökéletes kabriócopf. Szorosan fésülve, biztonságosan, lent összefogva, hogy a szél se csapkodja az arcunkba. Itt az extraeleganciát a plusz hajfény adja a fejtetőn…

Fotó: Imaxtree.com