Rossz szokások, amikkel tönkre teheted a hajad

2020. augusztus 10.
Hat olyan hétköznapi szokást mutatunk, amelyekkel sokat árthatunk a hajunk szépségének és életerejének.

TÚL SOKAT FÉSÜLÖD
A régi, „százszor kell naponta áthúzni a fésűt a hajon” tipp valójában egy mítosz – ha túl sokszor fésülöd ki a hajad, az a hajvégek töredezését okozhatja, sőt hajhulláshoz is vezethet.

TÚL GYAKRAN SZÁRÍTOD
Minél gyakrabban szárítod a hajad forró levegővel, annál sérülékenyebb, roncsolódottabb lehet. Amikor csak teheted, hagyd megszáradni magától a levegőn, hogy egészségesebb legyen. Ha mégis hajszárítót használsz, akkor alacsonyabb fokozaton szárítsd a hajad, és ne túl közelről.

TÚL SOK SAMPONT HASZNÁLSZ
Ha samponról van szó, elég egy kisebb mennyiség, amit a tenyeredbe önts, ne a hajadra. Oszlasd el egyenletesen a fejbőrödön, a tarkódon is, oldalt is, és alaposan masszírozd át vele a fejbőrödet, ne a hosszát dörgöld be vele a hajadnak.

Láttad már?

NE FÉSÜLD A NEDVES HAJAT
A víz gyengébbé teszi a hajad, ezért mosás után maximum egy nagy fogú fésűvel, óvatos mozdulatokkal bontsd ki – ahelyett, hogy hajkefével esel neki.

A VIZES HAJON HASZNÁLOD A HAJSÜTŐT
Ha a forró hajvasalót, hajsütőt a nedves hajon használod, az kigőzölheti a hajad, és a hajvégek így könnyebben törhetnek. Mindig száraz hajon használd ezeket az eszközöket, a legalacsonyabb hőfokon.

SZÁRAZRA TÖRLÖD
Mosás után a törülközővel csak finoman itasd fel a vizet, ne dörzsöld vele a hajad, mert azzal többet ártasz a frizurádnak, mint használsz.

További két tuti tippért kattints IDE!

Fotó: Unsplash