8 egyszerű, de hatásos trükk a mitesszerek ellen

2020. augusztus 18.
Tele vagy az arcbőröd apró, fekete pöttyökkel, amelyektől nehezen szabadulsz? Következzen néhány kifejezetten egyszerű, de hatásosnak tartott házi praktika ellenük!

A bőr olajtartalmának „köszönhetően” sajnos minden egyes mitesszer 20-40 naponta megújul. Még nem találtak fel egy olyan készítményt és kezelést sem, mely hatásosan és végérvényesen megakadályozná az új fekete pöttyök kialakulását, de léteznek olyan házi praktikák, melyek hatásosan kordában tudják tartani a mitesszereket.

Az alábbi szépségtrükkök rendszeres alkalmazásával egyre kevesebb kis fekete folt megjelenni az arcodon.

1. MOSAKODJ CITROMLÉVEL
A citromlében megtalálható alfa-hidroxi-sav egyszerre nyitja meg a pórusokat, húzza össze a bőrt, valamint megelőzi az akné, a mitesszer és a gyulladt pattanások kialakulását. Fontos, hogy a citromos arcmosás után aznap már ne érje napfény az arcodat!

2. HASZNÁLJ SZALICILSAVAT
A gyógyszertárakban is kapható szalicilsavat könnyen túl lehet adagolni. Ám ha olyan sminklemosót, hidratálókrémet vagy ránctalanítót használsz, melyben ez a vegyület is szerepel, kevesebb mitesszered lehet.

3. PRÓBÁLD KI A TEAFAOLAJAT
Szárító hatása főleg a zsíros/olajos bőrrel rendelkezőknek kedvező, mitesszeres felületen alkalmazva azonban mindenki rácsodálkozhat a fantasztikus hatására.

Láttad már?

4. GŐZÖLJ
Készíts kamillatea forrázatot, majd óvatosan hajolj egy kicsit fölé. Nemcsak a légutaidat tisztítja meg a gyógynövényes készítmény, hanem a pórusaidat is kitágítja majd, ami által akár maguktól is kitisztulhatnak a kellemetlen mitesszerek.

5. MOSD LE A SMINKEDET
Sokat ronthat a helyzeten, ha az arcodat fedő teljes sminkben alszol el. Ilyenkor ugyanis a bőröd nem lélegzik, a pórusaid pedig könnyen eltömődhetnek, mitesszereket okozva ezzel!

6. MOSS HAJAT GYAKRABBAN
Furcsának tűnhet, de a zsíros hajról könnyen az arcra keveredhetnek az olajos porszemcsék, melyek egy-kettőre gyulladásokat okozhatnak a kényes területeken.

7. FONTOS A TISZTA ÁGYNEMŰ
Naponta legalább 6 órát töltünk az ágyunkon, tehát különleges figyelemmel mosd, rendezed a paplanodat és a takaródat – oda nem való dolgokat inkább tarts távol tőlük!

8. NÉZZ KÖRÜL A KONYHÁDBAN
Ha semmilyen speciális készítménnyel és maszkkal nem rendelkezel, csak nézz körül a konyhádban! A natúr joghurt, a méz, a só, a zöld tea és a tojásfehérje szintén jótékony hatással van a fekete pórusokra.

Érdekel 3 további bevált trükk a mitesszerek ellen? Kattints tovább!

Fotó: Getty Images