Kennél valaha csiganyálat az arcbőrödre?

2020. november 17.
Első hallásra merésznek tűnik, azonban aki egy kicsit járatos a szépségápolásban, az tudja, hogy a csiganyál szuperösszetevő hírében áll. De miért is jó nekünk, ha csiganyálkivonatos arckrémet kenünk magunkra? 

Igen, tényleg a lassan mozgó, házát a hátán viselő nyálkás állatka nyáláról lesz most szó! Van, aki egyenesen gusztustalannak tartja, és van, aki nem tud meglenni a csiganyálas krémek nélkül, de egy biztos: a csigamucin tényleg nagyon hatásos összetevő, ami extrajól hidratálja és fiatalítja a bőrt.

Miért pont csiga?

Az 1980-as évek környékén a chilei csigatenyésztők arra jöttek rá, hogy nem lehet véletlen, hogy a csigákkal való foglalkozás után babapopsi puhaságú a kézfejük. Így született meg az első csiganyállal dúsított krém, az Elicina. Később a koreai szépségápolás is felfedezte magának a szuperalapanyagot, a csigamucint, azaz a csiganyálkában található fehérjét, amely gazdag glikoproteinben, hialuronsavban és glikolsavban, amelyek mind nagyon hasznosak a bőr számára.

Mikor érdemes bevetni?

A hialuronsavnak köszönhetően gazdag ápolást biztosít a bőrnek, a glikoprotein stimulálja a kollagéntermelést, ami nemcsak a ráncok és redők feltöltéséért felel, de természetes, egészséges ragyogást is kölcsönöz a bőrnek. Ráadásul a hatóanyagban cink is található, ami gyulladásgátló hatása miatt szintén az egészséges bőr elérését segíti. Mint minden hatóanyagnál, új terméknél, itt is érdemes először a bőrünk egy kis területére felvinni a krémet, hogy megtudjuk, esetleg érzékenyek vagyunk-e az összetevőre.

Milyen formában használjuk?

A leghatásosabb, ha szérummal töltött ampulla formájában használjuk a csigamucint, például ha retinollal vagy antioxidánsokkal dúsított terméket viszünk fel az arcunkra. De ha nem az anti aging hatás, hanem a hidratálás miatt választanánk a csigás terméket, akkor a krémek mellett is letehetjük a voksunkat – és persze a kettő kombinációja a legjobb megoldás!

Olvass tovább!