Ősz, a rosacea ellensége – így számolj le vele a szakértő szerint

2020. november 25.
A rosacea sokak életét keseríti meg, nőkét és férfiakét egyaránt. Következzen néhány szakértői tipp, hogyan küzdhetünk ellene.

Ősszel mindig várható a rosaceára hajlamos arcbőrök állapotának romlása. Az arc belobban, extrém érzékennyé válik, és gyakran megjelenhetnek a gyulladásos papulák az arcon. A statisztikák szerint a lakosság 8-10%-át érinti, de a gyakorlatban ma ennek a többszörösét látjuk. A kötőszövet gyulladása miatt kialakuló bőrpír és érgyulladás az orcákat, de sok esetben az egész arcot érintheti.

ősz bőrápolás

Milyen eltolódások vannak ilyenkor az arcon?

1. Az arc izomrendszerének blokkoltsága
A túl sok stressz vagy a stressz kezelésének zavara miatt az izomfeszültség fokozott, és az arc mimikai izomrendszere rendellenesen görcsös, akár már sorvadt.
Megoldás:
Bio arcplasztika

2. Bőr felső rétegének elvékonyodása
A csökkent tápanyagellátás miatt a bőrépítés erősen sérül, és akár hártyavékonnyá válhat a felhám, így a bőr érzékennyé válik és hajlamos a dehidratációra.
Megoldás:
Sejtszintű bőrmegújítás

3. Kötőszöveti megvastagodás
A felhám elvékonyodását a szervezet kötőszöveti megvastagodással kompenzálja. Sajnos ez valójában hegszövet, amely elzárja a bőrpórusokat és gátolja a bőranyagcserét.
Megoldás:
Szakszerű mikrodermabrázió

Olvass tovább!

 

4. Arcbőr fokozott szarusodása
A bőr másik védekezési módja a fokozott szarusodás. Ami tovább rontja a bőr állapotát, kötőszöveti gócok kialakulását segíti, és a bőr mikrobiológiai flórája romlik.
Megoldás:
Szakszerű mikrodermabrázió

rosacea bőr probléma

5. Vénás visszafolyási akadályozottság az arcon
A fokozott izomfeszültség miatt az állkapcson futó fő véna szűkül, az elhasznált méreganyagokkal teli vér elszállítása akadályozottá válik, kialakul a T-zóna problém,a és akár visszeressé is válhat a bőr.
Megoldás:
Bio arcplasztika

6. Artériás kollaterálisok kialakulása a bőrben
Az állkapocsizom feszültsége, sorvadása miatt az ott futó arcot ellátó fő artéria is szűkül. A szervezet plusz, felszínes ereket hoz létre, hogy az arc vérellátását javítsa. Ezek fényterápiás vagy lézeres eltávolítása veszélyes lehet, kizárólag a bőrszerkezet és az izomrendszeri regenerációt követően javasoljuk.
Megoldás:
Bio arcplasztika

A fenti okok általában keverten jelentkeznek, és gyakran halmozottan össze is adódnak. Érdemes a bőrt hatszoros nagyításban vizsgálni, hogy a kiváltó okokat személyre szabottan lehessen kezelni.

A teljes cikket itt olvashatod!

Fotó: Unsplash, Getty Images Forrás: DRHAZI