Távfűtéses lakásban élsz? Akkor most extratörődés kell a bőrödnek!

2020. december 08.
Távfűtés és csípős, hideg kinti levegő: e kettő kombinációja szinte biztos, hogy fájdalmas bőrproblémákhoz vezet. Távfűtéses lakásban élők talán még nem is gondoltak rá, hogy a fűtés okozza az extrém bőrszárazságot, és nem csak a téli időszak általános bőrtulajdonságáról van szó. 

A távfűtéses lakások jellemzője az nagyon száraz levegő, ami miatt akár a köhögéses-megfázásos betegségek tovább tarthatnak és a bőrproblémák is felerősödhetnek. Persze nem azt javasoljuk, hogy költözz el, ha ilyen típusú a fűtés a lakásodban, sokkal inkább azt, hogy tápláld megfelelően a bőröd és bánj okosan a fűtéssel – mutatjuk, hogyan!

1. Ne fűtsünk éjjel!

Nagyon sokat jelent a száraz bőrűek, ekcémások számára, ha éjjel teljesen lekapcsolt fűtés mellett alszanak. Inkább legyen rajtunk pizsama és vastag takaró, de a szoba hőmérséklete maradjon alacsonyabb: nemcsak egészségesebb így az alvás, de a bőrünk is meg fogja hálálni!

2. Párásítsunk!

A diffúzor nemcsak aromaterápiához használható, de általános párásításhoz is kiváló. Ha viszont nem fektetnénk be egy ilyenre, a semminél sokkal jobb, ha egy vizes törölközőt radiátorra terítünk, vagy ha kifejezetten kerámiapárásítót helyezünk a fűtőtestre. Szórjunk a vízbe tengeri sót a levegő fertőtlenítéséért! Ha minden nap teregetünk, akkor valószínűleg nem merül fel problémaként nálunk a száraz bőr a téli időszakban sem.

3. Külső táplálás

A fűtésszabályozás és a párásítás mellett fontos a megfelelő folyadékbevitel is, amellyel belsőleg hidratálhatjuk a bőrünket. De ami a legfontosabb: a bőrnek ilyenkor külső táplálásra is szüksége van! Most jöhetnek a nehéz krémek, vajak, pakolások – és igazi nagyágyúkra van szükség! Ilyenek lehetnek az afrikai 100%-os vajak, a tápláló, organikus olajok vagy éppen a testesebb pakolások.

Dr. Feelgood Sheavaj 2300 Ft Phi Cream Laurel babérolajjal és szibériai fenyővel extraszáraz bőrre 7990 Ft  Lush Oatfix zabos arcpakolás 3290 Ft

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!