Home alone: egyedül karácsonykor? Így kényeztesd magad!

2020. december 22.
Megeshet, hogy idén a párunkkal vagy szingliként teljesen egyedül töltjük az ünnepeket. Ha így van, akkor sem érdemes elkeseredni, inkább használjuk a felszabaduló időt önmagunk kényeztetésére!

1. Csinálj tervet!

Az egyik legfontosabb, hogy csináljunk karácsonyi tervet akkor is, ha egyedül ünnepelünk, és ebbe szerkesszük bele az öngondoskodást, kényeztetést is, mert egyébként könnyen elúszhatnak a szabadnapjaink. Milyen filmeket akarunk megnézni? Milyen ételeket akarunk megfőzni, amihez előre be kell vásárolni? Esetleg milyen apróságokat kell megrendelni még karácsony előtt ahhoz, hogy a legteljesebb ünnepünk legyen idén is?

2. Fürdőzés új szintre emelve

Engedjük tele kádunkat, és merüljünk el egy nyugtató, habos fürdőben. A víz ideális hőfoka maximum 37 °C, vagyis tulajdonképpen a test hőmérséklete, optimális ideje pedig kb. 20 perc. A fürdővízhez relaxációt segítő fürdőolajokat, kellemes illatú habfürdőket adva még teljesebb lehet a pihenés. Most, karácsonykor jöhet minden extra is: arcmaszkolás, hajmaszkolás, barnacukros testradír, akár még a kád mellé készített forró ital vagy aromagyertya, esetleg egy Netflix-sorozat is teljessé teheti a pihenést.

3. Manikűrözés otthon

Vennél magadnak karácsonyra valami hasznosat? Akkor például egy UV-lámpa és géllakk szett tökéletes lehet! A koronavírus miatt sokkal ritkábban jutunk el manikűröztetni, azonban minimális kézügyességgel akár otthon is varázsolhatunk magunknak tartós manikűrt. Fessük karácsonyi színre a körmünket, majd masszírozzuk át jó alaposan az ujjainkat valamilyen tápláló olajjal. Az egész éves billentyűzetpüfölést kell kiheverniük szegény ujjainknak ilyenkor!

4. Érzékboosting

Látás, szaglás, ízlelés, hallás, tapintás: érdemes ezekre ráfeküdni az ünnepek alatt. Ha egyedül karácsonyozunk, akkor is legyen karácsonyfánk, fényfüzérünk, puha takaróink, pulóvereink és papucsunk, legyen karácsonyi, melengető forralt bor vagy sütemény az asztalon, és akkor is gyújtsunk gyertyát, tegyünk be valami hangulatos Spotify-listát! És persze érdemes Zoom-hívásokat is megbeszélni előre a szeretteinkkel, barátainkkal, hogy ilyen módon egymás karácsonyi minivilágai összekapcsolódhassanak, és megtörjük a magányosság érzését.

5. Önszeretet: masszázs, jóga, szex

Ha egyedül vagyunk, akkor sem kell lemondani az intimitásról, sőt! Szerezzünk be időben masszázsolajat, jó alaposan masszírozzuk át a testünket fürdés után, esetleg tegyük be állandó jógaoktatónk, Johanna önszeretet jógáját, vagy esetleg emeljük a tétet, csúsztassunk be a kosarunkba egy szexjátékot, amivel kísérletezhetünk és felfedezhetjük magunkat az ünnepek alatt.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!