5 újévi fogadalomtipp szépségmániásoknak

2021. január 01.
Évről évre újévi fogadalmak sokaságát tesszük, amelyeket aztán gyakran meg is szegünk. Most a szépségünk érdekében öt olyan fogadalomtippet ajánlunk, amelyekkel nemcsak próbálkozni érdemes, hanem hosszú távon is megtartani, és az életünk részévé tenni.

ujevi-szepseg

A „kötelező” vízfogyasztás

Talán már orrvérzésig ismételt tanács, de garantáltan az egyik legfontosabb. A vízivásnak tényleg brutálisan sok előnye van, de most koncentráljunk a bőrünk szépségére. Egy kiadós (kezdésnek 1,5-2 literrel is indulhatunk naponta) vízivási szokás hatásait szinte azonnal élvezhetjük, láthatjuk a bőrünkön. Az első ezek közül, hogy ragyogóbb lesz tőle a fakó bőr, de hosszabb távon jó hatással van a kollagéntermelésre, a töredezett körmökre, hajra, pattanásokra is. Fokozzuk a hatékonyságunkat egy vízivásra figyelmeztető appal, vagy egy szupermenő palackkal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Reward Fitness Studio (@rewardfitnessstudio) által megosztott bejegyzés, Dec 23., 2018, időpont: 9:21 (PST időzóna szerint)

Az arcpermetek állandósítása

Legtöbben inkább nyáron nyúlunk utánuk, és főleg az illatuk, frissítő hatásuk miatt szeretjük őket. Pedig a legtöbb rengeteg bőrszépítő összetevővel, antioxidánsokkal bír. Egy hosszú munkanap során hidratálja a kiszáradt bőrt, de egyes permetek még feszesítenek, és a sminkek tartósságát is biztosítják.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

La Roche-Posay France (@larocheposayfr) által megosztott bejegyzés, Márc 22., 2018, időpont: 4:30 (PDT időzóna szerint)


Legyünk nyitottabbak az újra

Aki mer, az nyer – óriási közhely, és persze szépség téren nem is mindig válik be. Kockáztatni nem érdemes meredek új megoldásokkal, vagy számunkra ismeretlen összetevőkkel, de az ismerősök, kozmetikusunk által ajánlott termékek, vagy a boltok polcain csábító újdonságok között simán ott várhat minket az új év nagy kedvence is. Az évek múlásával érdemes lehet akár új termékváltozatokat is kipróbálni, így például, ha a maszkoknak soha nem voltunk barátai, tegyünk egy próbát. Lehet, hogy a bőrünk már készen áll arra, hogy egy maszk mélyen ható összetevőit értékelje, vagy egy heti egy-két alkalommal történő bőrradírozást is meghálál.. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akár termékmintákkal, vagy a barátnőink által már használt termékek egy alkalommal történő tesztelésével is megbizonyosodhatunk róla, készen állunk-e arra, hogy bővítsük a szépségtermékeink sorát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MAKE UP & SKIN CARE (@focallure.lmpng) által megosztott bejegyzés, Dec 20., 2018, időpont: 4:54 (PST időzóna szerint)

Ajakápolás profin

Hiába vannak előtérben, valahogy mindig kevés figyelmet élveznek az ajkaink. Jó esetben a mai márkák már ellátják ápoló összetevőkkel a rúzsaikat, ajakfényeiket, de ha igazán gondosan szeretnénk ápolni a szánkat, többre van szükségünk. Nyáron kötelező a fényvédelemmel ellátott ajakápoló, télen pedig a napi többszöri szőlőzsíros ápolás mellett még otthoni mézes, vagy olívaolajos pakolással is kényeztethetjük ajkainkat. Egyes márkák már ajakradírt, sőt, maszkot is kínálnak!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

KENDO❤Canada (@kendo_canada) által megosztott bejegyzés, Nov 17., 2018, időpont: 7:46 (PST időzóna szerint)

Az SPF alap

A fényvédelem olyan téma, amit szerencsére a szerkesztők nem fognak megunni. Nem trendkérdés ugyanis, hanem az egészségünk a tét. A márkák természetesen együttműködnek ebben, sőt. Egyre többféle termékbe már nemcsak beépítik a fényvédelmet, hanem a faktorszámok is egyre magasabbak, a választék pedig szépen szélesedik. Az is nagyon fontos ebben a témában, hogy nemcsak nyáron kell olyan arckrémet, alapozót, púdert választanunk, amelyen szerepel az SPF-jelzés, hanem télen is. Hiszen a bőröregedés megelőzése érdekében – akár napsütés hiányában is – óvnunk kell a bőrünket.

Chanel, Light Creator Brightening Makeup Base Broad Spectrum SPF 40