Ez Victoria Beckham kozmetikusának három szépségtippje

2021. február 04.
Victoria Beckham tudja, a szemkörnyék területe különösen érzékeny zóna, ami kiemelt odafigyelésre és törődésre szorul. Hogy ez az ő esetében mit jelent pontosan, azt a kozmetikusa árulta el.

Melanie Grant ausztrál sztárkozmetikus kezei között számtalan híresség – többek között Victoria Beckham – szépül és fiatalodik, a szakember ugyanis pontosan tudja, hogy egy-egy bőrtípus öregedése hogyan lassítható le. A trükkjeit nem rejti véka alá, legutóbb például a szemkörnyék ápolásának három technikáját osztotta meg az olvasókkal, amit maga Victoria Beckham is rendszeresen alkalmaz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M E L A N I E G R A N T (@melaniegrantskin) által megosztott bejegyzés

Gyengéd hámlasztás

Esténként retinol- vagy AHA-tartalmú szemkörnyékápolót ajánl a szakember, hogy egyrészt az elhalt hámsejteket és lerakódásokat gyengéden eltávolítsa, másrészt, hogy a bőr természetes kollagéntermelését beindítsa, ami nemcsak erősíti, de ragyogóbbá is teszi a bőrt. A kimondottan a szemkörnyék ápolására fejlesztett retinol- és AHA-tartalmú termékek használatával a szérumok, a hidratálók és a krémek felszívódása is jóval hatékonyabb lesz.

Kötelező fényvédelem

Teljesen mindegy, hogy tél van vagy nyár, minden nap használjunk fényvédelemmel „felszerelt” arckrémet, ami az UV-sugaraktól és káros környezeti hatásoktól is megvédi a bőrt. A fényvédő előtt használjunk antioxidáns szérumot – és csak a legborúsabb időben mondjunk le a napszemüvegről.

Fontos összetevők

Fontos, hogy szemkörnyékápoló-választáskor mindig gondosan ellenőrizzük a termék hatóanyagát. A hialuronsav feszesít, a keramid hidratál, a retinol stimulálja a sejtmegújulást, a C-vitamin a rugalmasság és a ragyogás megőrzésében támogat, a peptidek erősítik a bőrt és fokozzák a kollagéntermelődést, míg az E-vitamin a száraz és irritált bőrt óvja. Extraápolásért és -hidratálásért használjunk aloe vera-, csipkebogyó-, árnika-, áfonyakivonat-, K-vitamin-, édesgyökér-, koffein- vagy Q10-tartalmú szemkörnyékápolókat.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!