Banánhéj, a legjobb otthoni szépítő maszk

2021. március 12.
Ezen a héten szépségbloggerünk, Peonilla egy olyan végtelenül egyszerű, ám azonnal ható DIY tippet oszt meg veletek, ami nemcsak nyugtatja és ragyogóbbá varázsolja a bőrt, de a foltokat is halványítja.

Ne dobd ki a banánhéjat!

A banán héja hemzseg a bőr számára fontos tápanyagoktól, mint a kálium, a vas, a magnézium, a mangán vagy a fehérjék. Ragyogásfokozó, folthalványító és hidratáló hatását a benne található C-, E-, B-vitaminoknak és a savaknak köszönheti. A pattanások ellen is hatásos többek között amiatt is, hogy A-vitaminban és cinkben is rendkívül gazdag, és fertőtlenítő hatással rendelkezik. Keményítőtartalma szabályozza a bőr faggyútermelését, ezért ha olajos a bőröd, a banánhéj a legjobb barátod lesz. Mindezek mellett bővelkedik anti-aging hatású polifenolokban és karotinoidokban is.
Érdekesség, hogy a banánhéj nyugtató, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású is, ezért akár csípésekre, viszketésre, napégésre is használhatod. Vagy egyszerűen akkor, amikor valamitől kipirosodott, érzékennyé, irritálttá vált a bőröd.

bananhej-a-legjobb-otthoni-szepito-maszk

Hogyan használd?

Miután megetted a banánod (belsőleg a banán belseje is csodákra képes), vágj le egy nagyobbacska darabot a héjából, és a belső felével óvatosan masszírozd át az előtte megtisztított arcbőröd. Hagyd hatni 20 percig, majd langyos vízzel mosd le, és hidratáld a szokásos módon a bőrödet. Ezt a banánhéjas „pakolást” nyugodtan megismételheted reggel-este vagy hetente több alkalommal is. A ragyogásfokozó, hidratáló hatását azonnal látni fogod, a folthalványító és pattanástalanító hatásához viszont hetek kitartó használatára lesz szükség. Nappalra a fényvédődről se feledkezz meg!

bananhej-a-legjobb-otthoni-szepito-maszk

Fotó: Getty Images, Pexels

Kattints tovább!