A sztárok fele behúzta a kéziféket, a másik fele megnyomta a kék szemceruzát az Oscar-gálán

2021. április 26.
A díjkiosztó szezon csúcspontjának számító Oscar-gálatól az idei évben és az ingerszegény év után különösen sokat vártunk ruhák és sminkek terén. A Covid-biztos vörös szőnyegen felvonuló sztárok nem okoztak csalódást, káprázatos ruhákban és nagyrészt az old Hollywood stílust hozó sminkekben pózoltak. Utóbbinál úgy tűnik, idén a visszafogottság volt a jelszó, de tény, hogy egyesek azért jól megnyomták a kék szemceruzát is.

A kollektív bulizás, ünneplés érzésére kiéhezett sztárok idén nemhogy nem fogták vissza, hanem különösen odatették magukat extravagáns ruhák terén. Ehhez képest a sminkek egy jó nagy leheletnyivel már szerényebbek voltak, legalábbis a többség esetében. Az időtlen csillogás, a finom, igényes kivitelezés és a klasszikus megoldások vitték idén a prímet, de szerencsére néhány bevállalósabb híresség a szín és kreativitás iránti igényeinket is nagyon szépen kielégítette – alapvetően gazdagon bevetett kék szemceruza- és pigmenthasználattal.

Lássuk a 2021-es Oscar sminkplatformon kiemelkedő hírességeit, a nyertesekről pedig ITT olvashatsz!

Kék front

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Regina King (@iamreginaking) által megosztott bejegyzés

Regina King

A koronavírus óta felerősödött a természetesség iránti igény, ami az alternatív módon megtartott díjkiosztó gálák sminktrendjére is rányomta izmos pecsétjét. Szerencsére ez a hullám jó messzire elkerülte Regina Kinget, aki Hamupipőke outfitjeit megszégyenítő ruhája mellé egy határozott, egyenes vágású bobot és egy vaskézzel kontúrozott, kékes hatású szemsminket párosított.

oscar-gala-93-sminkek

Glenn Close

A színésznőt már a puszta jelenlétéért és zsenialitásáért is keblünkre ölelnénk, de az Oscar-lookjáért külön pacsi is jár neki. Ultrakönnyedén hozza az old Hollywood-csillogást, klasszikusan és csibészesen egyszerre. A Hillbily Elegyben persze nem láthattuk sminkben, ehhez képest a perzselő metálkék szemhangsúlyos smink némi fekete szemceruzával megbolondítva üdítő látvány volt – főleg az est sok (szinte túl)konszolidált Oscar-sminkje mellett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marissa Vossen Makeup (@marissavossenmakeup) által megosztott bejegyzés

H.E.R.

A jelöltek táborát erősítő énekesnő egyúttal a nem hivatalos, legkreatívabb smink kategóriában is kiérdemelt volna egy jelölést. Bár hagyományosan a zenészek bevállalósabbak smink terén, mint a színjátszásból élő művészkollégáik, H.E.R. olyan egyszerre dögös és káprázatos külsőt vállalt be idén, amely nemcsak egy hollywoodi gálán, hanem akár egy rajzfilm bombanőjén is probléma nélkül megállná a helyét (Roger nyúlnak például garantáltan mind a négy térde beleremegne a látványába). Marissa Vossen sminkes receptje pedig a következő: extrém cicaszem, indigó és lila szemhéjpúdersatír, amelyből a lila a csókos ajkakon is visszaköszön. A grandiózus műszempilla és a pajzánul kunkorodó babafürt szintén kötelező kellék.

oscar-gala-93-sminkek

Angela Bassett

Az Oscar-lookok terén az extrém ruha és szofisztikált smink (vagy épp fordítva) olyasféle alapvetés, mint a diszkó egyes: jobbra egyet, balra egyet. Vagyis olyan nagyot bukni vele nem lehet különösebben mély előképzettség nélkül sem. Angela Bassett ettől ellépve, bonyolultabb koreográfiára szavazott a külső terén, a skarlátvörös puffos ujjú ruhacsoda mellé bevállalt egy messze nem hétköznapi fülbevalót és egy egészen markáns, acélkék smokey eye-t, azt is a négyzeten. A paradicsommadár-effektust ugyanakkor sikeresen elkerülte – köszönhetően a letisztult, szépen rendezett elegáns frizuraválasztásnak is.

A kevesebb több…

…elvet egészen sokan vallották idén. Az is igaz, hogy sokan, sokféle formában.

oscar-gala-93-sminkek

Vanessa Kirby úgy lehetett vele nagy eséllyel, hogy a szép bőre úgyis elviszi majd a figyelmet, és nem tévedett. A hibátlan arcbőrét egy vérvörös rúzzsal, szépen formázott és természetesen a trendeknek megfelelően dús szemöldökkel hangsúlyozta.

oscar-gala-93-sminkek

Zendaya tényleg azon sztárok közé tartozik, akinek elég lenne egy csinos, mondjuk selyem „sláfrokban”, vagyis pongyolában felvonulnia, és így is hibátlan lenne a külseje. Tény, hogy most sem vitte túlzásba, de ez inkább előnyére vált… Neonsárga Valentino ruhájához finom, lágy hullámos hajat és nagyon visszafogott, rozsdás, rezes hatású sminket viselt.

oscar-gala-93-sminkek

Margot Robbie a vörös szőnyeges esetek nagy részében az ausztrál szörföslány stílusra szavaz, és nem teszi rosszul. Az idei Oscar-gálán mélyarany árnyalatban ragyogó haja játszotta a beauty főszerepet, egy lazának tűnő, de nagyon okosan és látványosan tálalt copffal. A tarkón megkötött hajából két oldalsó tincs, és egy szexi frufru kacsintott ki, amihez egy tökéletes halványrózsaszín és barnás, kifejezetten visszafogott smink társult.

oscar-gala-93-sminkek
Reese Witherspoon
jellegzetes diszkrét smokey eye sminkjére úgy tűnik, nincs különösebb hatással sem egy aktuális trendajánló, sem az időjárás, de még egy esetleges koronavírus-világjárvány sem. A szofisztikált skála visszafogott szekciójában induló, megdöbbentően stabil look idén is megérkezett, a szintén jellegzetes tökéletes alapozással, a mesterien kidolgozott szemsminkkel és selyemfényű, nude ajkak kíséretében, amelyet az Armani sminkese, Tracey Levy készített el.

Fotó: Getty Images, Instagram

Olvastad már?