Arcból izzadsz? Használj porállagú alapozót!

2021. június 03.
A nyár egyik nagy megmentője a porállagú alapozó, ami nemcsak a bőrhibákkal, de az izzadsággal is felveszi a versenyt.

A nyár közeledtével sok embernek okoz fejtörést az izzadás – egészen pontosan az „arcból” izzadás, aminek törvényszerű következménye, hogy az ember arcával együtt a sminkje is lefolyik. Sminkmesterek az utóbbi elkerülésére a porállagú alapozóra hívják fel a figyelmet, a termék ugyanis – a folyékony alapozókkal ellentétben – fel tudja szívni a felesleges nedvességet, miközben továbbra is precízen fed. A terméktípus mellett szól, hogy használata pofonegyszerű, és mivel kicsi és kompakt, bármikor, bárhol bevethető.

A porállagú púderek a TikTokon is hódítanak, egyre több olyan videó kerül fel a megosztóra, amin a felhasználók azt mutatják be, milyen csodát tesz problémás bőrükkel az alapozó, az szemmel láthatóan  egyenletes és hibátlan lesz. Ginger King kozmetikai vegyész szerint ez a hatás egy speciális összetevőnek, a dimetil-polisziloxánnak (PDMS, E900) köszönhető, ami egy bőrszépítő filterhez hasonló (elmosódott, egyenletes, sima) réteggel vonja be a bőrt.

„A púderalapozót szinte bármivel beledolgozhatjuk a bőrebe – legyen az sminkecset, szivacs vagy épp az ujjaink. Ezek a termékek olyan formulákkal készülnek, amik segítségével kiválóan fel lehet építeni a sminket” – magyarázza Jamie Greenberg sminkmester, aki szerint bár több réteget is felvihetünk a bőrre, a legtöbb esetben bőven elég az egy.

Íme, néhány porállagú alapozó, amivel mellélőni nem nagyon lehet. Kattints a fotóra a galériáért!

Dior Backstage Face & Body Powder-No-Powder
6 fotó megtekintése
Dior Backstage Face & Body Powder-No-Powder

Arcból izzadsz? Használj porállagú alapozót!

Dior Backstage Face & Body Powder-No-Powder
Fenty Beauty Pro Filt'r Soft Matte Powder Foundation
MAC Studio Fix Powder Plus Foundation
L'Oréal Paris Infallible Fresh Wear 24H Powder Foundation
Maybelline New York's SuperStay Powder Foundation
Clinique Stay-Matte Sheer Pressed Powder
Fotó megosztása:

Forrás: Allure Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!

 

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!