Arcból izzadsz? Használj porállagú alapozót!

2021. június 03.
A nyár egyik nagy megmentője a porállagú alapozó, ami nemcsak a bőrhibákkal, de az izzadsággal is felveszi a versenyt.

A nyár közeledtével sok embernek okoz fejtörést az izzadás – egészen pontosan az „arcból” izzadás, aminek törvényszerű következménye, hogy az ember arcával együtt a sminkje is lefolyik. Sminkmesterek az utóbbi elkerülésére a porállagú alapozóra hívják fel a figyelmet, a termék ugyanis – a folyékony alapozókkal ellentétben – fel tudja szívni a felesleges nedvességet, miközben továbbra is precízen fed. A terméktípus mellett szól, hogy használata pofonegyszerű, és mivel kicsi és kompakt, bármikor, bárhol bevethető.

A porállagú púderek a TikTokon is hódítanak, egyre több olyan videó kerül fel a megosztóra, amin a felhasználók azt mutatják be, milyen csodát tesz problémás bőrükkel az alapozó, az szemmel láthatóan  egyenletes és hibátlan lesz. Ginger King kozmetikai vegyész szerint ez a hatás egy speciális összetevőnek, a dimetil-polisziloxánnak (PDMS, E900) köszönhető, ami egy bőrszépítő filterhez hasonló (elmosódott, egyenletes, sima) réteggel vonja be a bőrt.

„A púderalapozót szinte bármivel beledolgozhatjuk a bőrebe – legyen az sminkecset, szivacs vagy épp az ujjaink. Ezek a termékek olyan formulákkal készülnek, amik segítségével kiválóan fel lehet építeni a sminket” – magyarázza Jamie Greenberg sminkmester, aki szerint bár több réteget is felvihetünk a bőrre, a legtöbb esetben bőven elég az egy.

Íme, néhány porállagú alapozó, amivel mellélőni nem nagyon lehet. Kattints a fotóra a galériáért!

Dior Backstage Face & Body Powder-No-Powder
6 fotó megtekintése

Forrás: Allure Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!

 

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!