Kate Winslet a L’Oréal Paris új nagykövete

2021. június 04.
Kate Winslet nemcsak a mozivásznon, de a való életben is hatalmas ikon, aki hírnevét arra használja, hogy sokkal jobb hely lehessen ez a világ. Nem véletlen, hogy ő lett a L'Oréal Paris új, globális nagykövete.

Miután megkapta kora legnagyobb sikerfilmje, a Titanic főszerepét, az akkor 21 éves Kate Winsletet felfedezte magának Hollywood, aki ezt követően rendre olyan szerepeket vállalt, melyekhez személyes kapcsolat fűzte, és amelyek emberségükön és teljességükön keresztül mutatta be a nőket; gyakran pedig azok bőrébe bújt bele, akik történeteit még soha senki nem mesélte el. Így alkotott maradandót többek között az Egy makulátlan elme örök ragyogása, az Apró titok, A szabadság útjai című filmekben, vagy legutóbbi szerepében, a Megkövült szívekben, melyben a fosszíliagyűjtő Mary Anning el nem mondott történetét viszi vászonra. Tehetségével és sokoldalúságával a kritikusok elismerését is kivívta, a harmincas éveire a legfiatalabb, legtöbb Oscar díjra jelölt színésznő lett, 2008-ban a Felolvasóban nyújtott alakításáért el is nyerte élete első Oscar díját.

Kate Winslet

„Sok munka kellett ahhoz, hogy eljussak egy olyan szintre, ahol nem kérek bocsánatot azért, aki vagyok, ahol elfogadom a hibáimat. Örömmel csatlakozom a L’Oréal Paris csapatához, hogy kijelenthessem: bátorság és erő kell ahhoz, hogy elhidd, hogy megérdemled. Néha előfordulhat, hogy úgy érzed, nem érdemled meg, mindannyiunknak vannak ilyen pillanatai, de ettől leszünk emberiek, ám minél többet mondod ezeket a szavakat, és hiszel mindabban, ami valójában vagy, idővel és a magadba vetett hittel te is úgy érzed majd, hogy megérdemled” – nyilatkozta új szerepe kapcsán a színésznő, aki a L’Oréal Paris számára fontos értékeket közvetít – legyen szó egyenlő jogokról, feminizmusról vagy épp a fenntarthatóságról. Felsorolni is nehéz, hogy mennyi jó ügyhöz adja arcát és hangját: az ENSZ Women mozgalom tagjaként a családon belüli erőszak ellen, az Ovarian Cancer Action kampány támogatásával a petefészekrák ellen harcol; megalapította a hátrányos helyzetű gyerekeket támogató Golden Hat Alapítványt, a Cardboard Citizens támogatójaként a hajléktalan emberek megítélésén szeretne változtatni, míg a The Word Forest Organization szervezésében fákat ültet és kenyai nők oktatását támogatja.

Forrás/fotó: L’Oréal Paris

Olvasd el ezt is!