A világ leghosszabb szempillájú nője

2021. június 15.
A hosszú, drámai szempillák úgy látszik, soha nem mennek ki a divatból, de ezen a téren minden korábbi rekordot megdöntött egy nem is annyira új kínai rekorder. You Jianxia most 20,5 centiméteres felső szempillákkal vonult be a Guinness Rekordok Könyvébe. Azt mondja, így sem szemtusra, sem pedig szemhéjpúderre nincs szüksége.

A műszempillák, a szempillanövelő szérumok és spirálok korát éljük, nem véletlenül. A hosszú szempillák divatja nemhogy nem megy ki a divatból, de érezhetően erősödik. Egy kínai nő, You Jianxia azon hihetetlen ritka szerencsések közé tartozik, akiknek szempillája magától nő szokatlanul hosszúra.

You 2016-ban lett először a világ leghosszabb szempillával büszkélkedő nője, akkor 12,5 centiméteresek voltak a rekorder szálak. Az azóta eltelt időben ez a hossz közel a duplájára, 20,5 cm-re nőtt, megdöntve ezzel a saját csúcsteljesítményét. A most felállított legújabb Guinness-világrekordot nagyon valószínű, hogy nem sokan fogják megdönteni, hiszen egyelőre még az orvosok is értetlenül állnak a jelenség előtt, hogy mi okozta ezt az állapotot a kínai nőnél, aki maga egyébként Buddhának tulajdonítja a példátlan szempilla-növekedést. Egy másik lehetséges oknak egy régebbi, 2013-as, a hegyekben töltött 480 napos természetbeli visszavonulást tart.

Először 2015-ben kezdtek el nagyon nőni a szempilláim, és lassan-lassan egyre hosszabbak lettek. Több orvost is felkerestem az okokat kutatva, de nem kaptam választ, igaz mindenkit lenyűgözött.” A nő azt mondja, hogy tudományos téren, a génekben is kereste a magyarázatot, de tény, hogy egyetlen családtagjának sem hosszabb a szempillája az átlagnál.

szempilla-muszempilla

A rekorder szempillatulajdonos azt mondja, néhány dolog könnyebb, néhány dolog nehezebb hosszú pillákkal. Egyrészt nem kell szemsminkkel bajlódnia, hiszen szerinte a hosszú szálak szemhéjtusként is működnek. Néha kihullik egy-egy szál, de ki is törhet, szakadhat, viszont szerencsére mindig újra nőnek a szálak. „A mindennapjaimban semmilyen problémát nem okoznak, inkább csak örömet hoz ez az egész.

Annak, aki maga is hosszú, ha nem is ennyire extrém pillákra vágyik, addig is maradnak a különböző hosszabbító megoldások, amelyekről már mi is többször írtunk korábban.

Láttad már?

Fotó: Getty Images