A rossz testtartás felgyorsítja az arcbőr öregedését

2021. június 24.
Sokan nem tudják, hogy a testtartás hatással van a bőr állapotára: a helytelen tartás az arcbőr idő előtti öregedéséhez vezethet.

testtartás

„Amikor a tükörben megnézzük az arcunkat, azt külön szemléljük, mintegy leválasztjuk a fejet a törzsről, pedig a kettő nagyon is egy egységet alkot” – magyarázza Yvette Pons kozmetikus-terapeuta, aki egy speciális arcterápiát fejlesztett ki: az arc kezelésekor a test többi részét is bevonja a munkába. A szakember szerint minden, ami testünk egy területén történik, közvetlen hatással van a többire. Persze azt eddig is tudtuk, hogy az étkezés, a dohányzás, az alkohol, az UV-sugárzás, a légszennyezettség nem tesz jót a bőrnek, arra azonban szinte senki nem gondol, hogy a helytelen testtartás is felgyorsíthatja a bőr öregedését.

Testünk elégtelen pozíciója hatással van az izomtónusra, ami az arcbőr és a nyak öregedéséhez vezethet, hiszen anatómiailag az arc összeköttetésben áll többek között a nyak, a mellkas és a has szalagjaival, kötőszöveteivel.

„Ha tiszteletben tartjuk a fiziológia és az anatómia törvényét, és gondoskodunk a nyak, a mellkas, a váll és a törzs tartásáról, késleltethetjük és lassíthatjuk az arc öregedését. Ha az arcot csak helyi kezelésekkel kezeljük, az eredmény nem lesz teljesen sikeres. Párhuzamosan hatnunk kell a test biomechanikájára” – magyarázza a szakember, aki a kezelések alkalmával mindig lentről felfelé halad, és csak utolsó lépésben gyógyítja az arcot.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!