Így őrzi meg szépségét Jennifer Aniston

2021. június 25.
Az ötvenkét éves színésznő kirobbanó formában van, szépségének és energikusságának titkát pedig végre mindenkivel megosztotta.

Amióta felbukkant a Jóbarátok sorozatban, Jennifer Aniston egy valóságos ikonná vált, akinek stílusát, frizuráját nők tucatja kopírozta, miközben minden lépéséről tudni akart a (fél) világ. Bár az elmúlt évtizedekben ügyesen védte privát szféráját, amióta a Vital Proteins nagykövete lett, egyre többet mesél magáról. Legutóbb például a self care rutinjába avatta be a rajongókat, aminek első lépése nem más, mint a meditáció. Újságot is olvas, de ami ennél is fontosabb, az a kávé – ami néha beelőzi a meditációt.

Jennifer Aniston

A reggeli feketét kollagénnel tuningolja, de rendszeresen fogyaszt proteint is, amit a napi shake-jébe kever bele. A reggeli kötelező menetrendhez hozzátartozik a kutyasétáltatás is, három házi kedvence, Clyde, Sophie és a nemrég mentett Lord Chesterfield a lehető legjobb dolog, amivel a napot indíthatja. Az énidő egyik szigorú szabálya, hogy egy-másfél órán át nincs telefon, se e-mail, se chat, se közösségi média. A színésznő mindenkinek nagyon ajánlja a digitális detoxot, egy hét után egészen másképp fest tőle a világ.

A Brad Pitt-tel flörtölő Jennifer Aniston az egészségmegőrzés és a wellness fontosságát édesanyjától, Nancy Dow-tól kapta örökül: „Az édesanyám egy hatalmas egészség junkie volt – meséli a színésznő, aki gyerekként nem ehetett édességet. – Volt helyette búzacsíra, zabpehely és megannyi csíráztatott bármi. Édesanyám mindig nagyon egészségtudatos volt, rendszeresen jógázott, én pedig ebbe nőttem bele.”

Élete 180 fokos fordulatot vett, amikor elköltözött otthonról. „Tinédzserként úgy lázadtam, hogy rengeteg rémes kaját ettem. Hirtelenjében bármit megehettem – emlékezett vissza a lakberendezésért rajongó Jennifer Aniston, aki azt is észrevette, hogy életmódváltása sok változással járt. – Kimerült és türelmetlen voltam, a bőröm csúnya lett, a testem megváltozott, és egyáltalán nem szerettem azt, ahogy éreztem magam.”

A dietetikus idővel aztán felvilágosította, táplálkozása csapnivaló, a színésznő számára pedig összeállt a kép, édesanyja egyáltalán nem volt bolond, pontosan tudta, mi a helyes táplálkozás. Jennifer Aniston azóta nemcsak az étkezésre figyel, de a mindennapok minőségére is; hisz benne, hogy időskorában is lehet vitális és energikus az ember, hiába akarják elhitetni vele, hogy egy bizonyos kor után már csak a lejtő alja marad.

Forrás: E! News Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!