Amerikában már elérhető az első atomjól működő narancsbőr elleni szuri

2021. július 06.
A QWO néven futó injekciós kezelés a közepes és súlyos narancsbőr esetében is bevethető – állítólag minimum egy, éves, de akár hosszabban tartó, 3 éves hatással is. Igaz, az ára és a kezelés utáni, a kezelt területen lévő bőrszín is elég durva.

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) által engedélyezett QWO egyelőre még nagyon friss a tengeren túli szépségpiacon is – idén tavasszal startolt –, így nehéz megjósolni, hogy vajon a magyar fogyasztókhoz mikor jut el, ha eljut egyáltalán. A kezelés lényege, hogy a narancsbőr által érintett területeken a QWO enzimjei – úgynevezett kollagenázok – lényegében a kezelt részek simább megjelenését ígérik a kötőszöveti rostok közé ékelődött zsírsejtek eltávolításával és a kollagéntermelés serkentésével a fenék és a comb területén.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dana Prieto, MSN, FNP-BC️ (@dose_of_dana) által megosztott bejegyzés

A QWO-kezelések esetében a gödröcskéket lokálisan és egyesével kezelik, összesen három körben 21-21 napos kihagyással. A beavatkozás ára többnyire 2700-3700 dollár, vagyis 800 ezer és 1,1 millió forint között mozog. A kollagenáz összetevőre való allergia, fertőzés a fenék, combok területén kizáró ok a kezelés esetében, de azoknak sem megoldás, akik fogyásra szeretnék használni.

Tény, hogy egyes kezelés utáni fotókon brutális padlizsánszínű elszíneződések tarkítják páciensek lábát, fenekét, de a lilulás talán a narancsbőrmasszázs műfajában jártasaknak nem annyira újdonság vagy riasztó.

Egyébként tényleg meglepő a fotókon látható eredmény, már az első kezelés után is, de hivatalosan 10 hét elteltével lesz látványos az egyébként mintegy 10 perces kezelés eredménye.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

image Dermatology ® P.C. (@jeaninedownie) által megosztott bejegyzés

Az eddig a közösségi médiában feltöltött előtte-utána fotók mindenesetre egészen meggyőzőek, és az állítólagos tapasztalatok szerint az eredmény viszonylag hosszú távú, minimum egy év, de annál akár jóval tovább tartó hatással. Sok helyen már most is arról írnak, hogy ez a kezelés forradalmasítani fogja ezt az esztétikai területet, ahol kifejezetten drága, de sajnos sokszor egészen minimális vagy szinte a nullával felérő eredményeket hoznak a különböző hangzatos cellulit elleni kúrák, krémek, beavatkozások.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Anthony Cavazos, MD (@drc360medspa) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Institute of Aesthetic Surgery (@iasurgery) által megosztott bejegyzés

Talán ez az oka annak is, hogy még a leggazdagabb, vagy éppen híres emberek is gyakran küzdenek narancsbőrrel, sőt, még az egészséges életmód vagy az aktív sport sem jelent garanciát arra, hogy tökéletesen cellulitmentes lesz a testünk.

Láttad már?