Tarol a felhőbőr szépségtrend. Így érd el 5 egyszerű lépésben!

2021. augusztus 02.
A felhőbőr egyike a legújabb sminkfogásoknak, amely az idei szezonban nagyon tartja magát. A glass skin és a delfinbőr ragyogó tendenciái után itt a lágy árnyalatok dominálnak egyfajta éteri, visszafogott ragyogással.

A cloud skin jelenség kifejezetten kellemes és üde újdonság a hosszú ideje dívó, erőteljes fényen és ragyogáson alapuló trendek (glass skin, mochi, delfinbőr) után. A legújabb szépségtrend ötletgazdája, pontosabban megalkotója a MAC háza táján meganévnek számító senior makeup artist, Dominic Skinner. A cloud skin életre hívásával lényegében a glass skin, vagyis az üveghatást keltő sminktrendek ellentétét indította el, a sminkelésnél inkább a lágyságra fektetve a fókuszt, a tükörfények helyett egyfajta homályos hatást elérve.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Taki’s Page (@tmaurigiannakis) által megosztott bejegyzés

A többlépéses folyamat egy éteri, ködös ragyogás, amelyet leginkább a felhők és az ég kékje között érhetünk nyomon egy-egy forró nyári napon. A felhőbőr titka egyébként nem más, mint a bőrön rétegződő textúrák közötti tökéletes egyensúlyt. Lássuk, hogyan is érhetjük el a harmatos, egyszerre ragyogó és matt sminket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kasey Adam Spickard (@thefacebykase) által megosztott bejegyzés

1. A megfelelő előkészítés

Az előkészítés itt is kihagyhatatlan és fontos fázis. A felkészülés is kulcsfontosságú, pláne, ha cél a „belső ragyogás”. Első lépés a bőr hidratálása és táplálása – lehetőleg hialuronsavval dúsított hidratálóval, hogy garantált legyen a maximális, mégis lágy ragyogás.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

INJournal (@injournal.rs) által megosztott bejegyzés

2. Szuper alap

A következő lépés az alapozás, méghozzá egy fényesebb hatású alapozóval. Ujjal vigyünk fel belőle, de ne a teljes arcra, csak finom pöttyökben eloszlatva az arc szélén körbe – ezzel rásegítve a kicsit homályos, matt felhős érzetre.

3. Áttetsző púder

Vigyünk fel áttetsző, fényvisszaverő mattító púdert azokra a területekre, ahol az alapozót fixálni szeretnénk – a hajvonalra vagy az orcánk alatti csontos részekre. Egy pici mehet az orr, áll és a belső szemzug területére is. Így matt finist kreálva jön létre a felhőszerű kontraszt a kihagyott, fényesebb, harmatosabb részekkel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Harper’s Bazaar Brasil (@bazaarbr) által megosztott bejegyzés

4. Highlightra fel

Az egyik legfontosabb rész a kiemelés, amit könnyű túlzásba vinni. Csakis fény- és csillámmentes highlighterben gondolkodjunk, és finoman dolgozzuk egybe az alapozott részekkel.

5. Harmonikus természetesség

Ha szeretnénk a természetes hatásnál megmaradni, válasszunk színezett ajakbalzsamot, szemhéjpúdert vagy pirosítót – ugyancsak matt verzióban.

Forrás: Pinkvilla.com

Olvass tovább!