Zöld teával hajat mosni? Miért ne?

2021. augusztus 23.
Aki a szépségápolásban is a természet híve, adjon egy esélyt a zöld teának, az ugyanis serkenti a haj növekedését, és jó hatással van a fejbőr egészségére is.

zöld tea

A zöld tea pozitív hatásainak se szeri, se száma, a szakemberek, ha megtehetnék, minden emberrel itatnának naponta legalább egy csészével. A gyógynövény azonban nemcsak az egészségre, de a szépségre is jó hatással van, nemcsak a bőrt varázsolják ragyogóvá a zöldtea-tartalmú kozmetikumok, de – mint az kiderült –, a hajat is. Aki zöld teával öblíti át a hajkoronáját, megszabadulhat a hajhullástól, a vékonyszálú hajától és a különböző fejbőrproblémáktól.

Miben rejlik a zöld tea ereje? Csurig van antioxidánssal, ami felveszi a harcot a szabad gyökökkel, regenerálja a károsodott sejteket, amik hajhullást és a haj elvékonyodását okozzák. A gyógynövény, amely remek antimikrobiális szer, különösen nyáron hatékony, amikor az izzadt, nedves fejbőrön elszaporodnak a baktériumok. Helyileg alkalmazva, a zöld tea segít tisztán tartani a fejbőrt.

A zöld tea további pozitív hatása, hogy polifenoltartalmának köszönhetően elősegíti a haj növekedését, koffeintartalma pedig serkenti a vérkeringést, csökkenti a gyulladást, ezzel pedig beindítja a haj növekedését.

Hogyan használjuk?

Hajmosás előtt főzzünk egy nagy bögre zöld teát, hagyjuk kihűlni, majd hajmosás és balzsamozás után öntsünk a fejbőrre úgy, hogy a tea mindenütt átjárhassa a fejbőrt. Öt percig hagyjuk hatni, majd öblítsük ki. Heti két alkalommal bőven elég elvégezni.

Forrás: Womansworld Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!