Gyógynövények, amik megállítják a hajhullást és karban tartják az agyat

2021. szeptember 24.
Az emberek évszázadok óta használják azokat a gyógynövényeket, amikről a tudomány mára be is bizonyította, nemcsak a szépségápolásban, de az egészség megőrzésében is visszatekerik az idő kerekét.

Védd magad az öregedéstől zsályával!

zsálya

Ma már bizonyított tény, hogy a zsálya hatékony elixír az Alzheimer-kór megelőzésében – amihez szakemberek az öblögetést ajánlják, a növény antibakteriális vegyületei ugyanis még azelőtt elpusztítják a káros elemeket, mielőtt felszívódhatnának az agyba, hogy ott a memóriát blokkoló fehérjék termelődése beindulhasson. Tipp: Körülbelül 150 ml forrásban lévő vízhez adjunk hozzá öt zsályalevelet, egy teáskanál tengeri sót, hagyjuk kihűlni, majd naponta egy percig öblögessünk vele.

Turbózd az immunrendszered kakukkfűolajjal!

kakukkfű

A fűszernövényből készített olaj rendszeres fogyasztásával nemcsak a megfázás, de az influenza kockázatát is jelentősen csökkenthetjük, a kakukkfű ugyanis mintegy 80 százalékkal gyengíti a vírusok erejét. Norvég tudósok szerint a szárított kakukkfű 4000 százalékkal magasabb antioxidáns –tartalommal büszkélkedhet, mint a friss! Tipp: Két evőkanál olívaolajhoz adjunk hozzá 1⁄4 teáskanál szárított kakukkfüvet vagy két teáskanálnyi friss kakukkfüvet, és öntsük azt a pizzára, salátára vagy épp a meleg szendvicsre.

Állítsd meg a hajhullást rozmaringfröccsel!

rozmaring

Az ösztrogén csökkenése miatt a hajhullás előbb-utóbb mindenkinél beindul, ám ebbe beletörődni nem érdemes, a rozmaring erejével ugyanis megállítható ez a folyamat. Japán tudósok szerint a gyógynövény vegyületei blokkolják a DHT hormont, amely gyengíti a tüszőket. Tipp: Négy csésze forrásban lévő vízhez adjunk hozzá két szál rozmaringot, hagyjuk kihűlni, majd naponta masszírozzuk át a gyógynövényes fröccsel a fejbőrt!

Forrás: Womansworld Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!