Lélekmelengető szépségrituálék őszre

2021. november 16.
Napi bőrápolásunk alappilléreit most, hogy igazán hidegre fordult az idő, jó, ha tudatosan válogatjuk össze.

Már-már szinte egymásba folynak a napok, és a hangulatunkon is alaposan nyomot hagy az ismételt elszigetelődés, amelyet csak tetéznek az egyre hidegebb és rövidebb nappalok. A körülmények hatására pedig a testünk és lelkünk is még inkább vágyik a töltődésre, regenerálódásra. Ha időt fordítunk szépségápolási szokásaink megreformálására, és a rutin helyett rituáléként tekintünk rá, nem csak bőrünkkel, hangulatunkkal is csodákat tehetünk.

Napi bőrápolásunk alappilléreit most, hogy igazán hidegre fordult az idő, jó, ha tudatosan válogatjuk össze. Bőrünknek ilyenkor a hidratálás mellett lipidpótlásra, tápanyagokra, vitaminokra is szüksége van. De lelkünk is még inkább vágyik a gondoskodásra és a kényeztetésre, amelyet egy gazdagabb textúra, és annak finom bemasszírozása tud igazán megadni. A villámbőrápolás helyett most fordítsunk pár perccel többet a szépítkezésre, és próbáljuk meg minél inkább kiélvezni a masszírozó mozdulatokat.

bőrápolás

#1

Lemosókból is válasszunk krémesebb textúrát. Ha eddig micellás vizet használtunk, most cseréljük micellás tejre, ha pedig habzó lemosónk volt, egy tápláló arctisztító tej lesz az, ami jól fog esni a bőrünknek.

#2

Ezt kövesse egy illatos, aromavizes hidratáló permet, amelyet mi magunk is összeállíthatunk a ránctalanító és hidratáló hatású damaszkuszi rózsa aromavizével attól függően, mit igényel a bőrünk. Érzékeny bőrre az olasz szalmagyopárt, dehidratáltra a gerániumot, a zsíros, problémás arcra pedig inkább rozmaringos, kakukkfüves keveréket ajánlanánk.

#3

Szemkörnyékünkre nappalra védő, könnyen felszívódó ápolót válasszunk – a koffeintartalmúak például segítenek enyhíteni a karikáinkat. Éjszakára jöhet egy testesebb, krémesebb, amely ránctalanít és feszesít, de táplálja is ezt az érzékeny területet. A leghatékonyabb, ha olyat használunk, amelyhez applikátor is tartozik, így a krém felvitele közben át is masszírozhatjuk a szemkörnyéket, ezzel is serkentve a mikrokeringést.

#4

A krémek közül a gazdagabb textúrákat és olajokat vegyük most elő, hiszen bőrünk ilyenkor dehidratáltabb, illetve a hideg, szeles utcák és a fűtött lakás közötti „ingázás” is extrán szárít. Az arcolajok közül télen az argán-, a jojoba-, a makadámdió-, az édesmandula- és a búzacsíraolajat részesítsük előnyben.

Szerző: Gurics Krisztina Fotó:Getty Images

A cikk a Marie Claire egy korábbi lapszámában jelent meg!

 

Olvasd el ezt is!