Skin Reset, így újítsd meg otthon a bőröd 7 nap alatt!

2022. március 11.
Rengeteg terméket használsz, mégis irritált, érzékeny, dehidratált, pattanásos vagy egyszerűen csak élettelen, fakó a bőröd? Akkor rád férhet egy kis megújulás. Szépségbloggerünk, Peonilla elmeséli, hogyan adhatsz egy kis szünetet a bőrödnek, amikor végre újra fellélegezhet.

Induljon a Skin Reset!

A tudatos bőrápolási trend és a könnyen elérhető, számtalan csábító szépségápolási termék csapdája, hogy egyre több és több kozmetikum sorakozik a fürdőszobapolcunkon. Szeretnénk mindent kipróbálni, abban bízva, hogy megtaláljuk a hiányzó láncszemet a tökéletes bőr felé vezető úton, ám gyakran épp az ellenkezőjét tapasztaljuk. A bőrünk hiperérzékeny, kipirosodik, feszül, esetleg pattanások jelennek meg rajta. Ennek oka pedig, hogy a bőr természetes védőrétegét kikezdte az a rengeteg termék, amit jóhiszeműen magunkra kentünk. Ilyenkor érdemes megállni egy pillanatra, és felülbírálni, hogy vajon minden kozmetikum a bőrünk javát szolgálja-e a rutinunkban?

skin-reset-borapolas

Mi az a Skin Reset?

A Skin Reset program lényege, hogy 7 napra a szükséges minimumra csökkentsd a bőrápolóid számát a reggeli és esti szépségápolási rituálédban. Itt azonban nem áll meg a dolog – és ebben különbözik a Skin Fastingtól –, ugyanis az életed más területein is tudatos odafigyelésre ösztönöz. 7 napig semmi gyorskaja, alkohol, ellenben teljes összpontosítás az egészséges táplálkozásra, az étrend-kiegészítőid bevételére, az elegendő folyadékpótlásra és általánosságban arra, hogy a beleidet és a bőrödet is a lehető legjobb ételekkel, italokkal tápláld.

Tisztítás, tonizálás, hidratálás és SPF

A Skin Reset alatt mindössze 3 lépést szükséges követned a rutinodban. Ez reggel tonizálásból, hidratálásból és fényvédő használatból áll. Este pedig tisztításból, tonizálásból és hidratálásból. Minden aktív hatóanyagot ki kell iktatnod, beleértve a hámlasztókat, szérumokat (C-vitamin, niacinamid, azelainsav, retinol stb.), szemkörnyékápolókat, ampullákat, fátyol- és egyéb maszkokat. Szintén tiltólistásak a nehéz, vaskos alapozók, erősen fedő sminktermékek. A fókuszban a hidratálás és a bőr gyógyulása, regenerálódása legyen.skin-reset-borapolas

Tippek

Reggel elhagyhatod az arclemosók használatát is, elegendő, ha vízzel mosol arcot. Ha ódzkodsz ettől, akkor egy nagyon gyengéd, nem habzó lemosót használhatsz. Ezután permetezz az arcodra olyan tonikot, ami önmagában is hidratáló összetevőket rejt: keramidokat, glicerint, hialuronsavat. Majd jöhet a hidratálókrém és egy könnyed fényvédő. Este az alapos arclemosás után használhatod (a fényvédőn kívül) ugyanezeket a termékeket. Ha száraznak érzed a bőröd, akkor két réteget is felvihetsz a hidratálókrémedből.

Mi történik 7 nap után?

Valószínűleg észre fogod venni, hogy megváltozik a bőröd. Az irritáció, feszülés csökken, a pattanások gyógyulásnak indulnak. Ha bírod, folytathatod a „diétát” hosszabb időn keresztül, de ha szeretnéd, egyesével visszaépíthetsz néhány szérumot és aktívot a rutinodba. Az újdonságok között azonban 2-3 hét teljen el, ne hirtelen bombázd a bőröd a legerősebb savakkal. Ezekhez újra hozzá kell szoktatnod az arcbőröd, ezért lassan, fokozatosan haladj. Pont, mintha egy többnapos léböjtkúrán vettél volna részt. Azután sem akarnál egyből csülkös babot enni, hiszen leterhelnéd vele a gyomrod. Ha a 7 napos Skin Reset során rosszabbodna a bőröd állapota, akkor nézd meg, hogy biztosan elég gyengédek-e a termékek, amiket használsz. Válts illat- és színezékmentes dermokozmetikumokra, és néhány napig még tarts ki.

Fotó: Pexels

Olvass tovább!