A szerkesztőség szépségkedvencei: Dóczy Júlia

2022. március 16.
Minisorozatunkban a szerkesztőségünk tagjai rántják le a leplet arról, mivel is tartják magukat top formában a home office alatt. Ezen a héten Dóczy Júlia kolléganőnktől következik 3 szépségkedvenc.

A holisztikus szemlélet már jó ideje az életem része, ezért amikor komolyabban elkezdtem foglalkozni a szépségápolással, rájöttem, hogy itt is mindenképpen szeretném szem előtt tartani az egységet. Abban hiszek, hogy akkor ragyoghatunk igazán, ha kívül-belül jól vagyunk, ezért számomra a szépségápolás sem csak a kozmetikumokról, hanem a külső-belső harmóniáról szól. Elhoztam nektek az esti szépségrituálém kedvenceit.

Mandulina arclemosó balzsam

Mivel számomra az esti rutin az énidőt is jelenti, így fontos, hogy ilyenkor egy illatos, relaxáló, megnyugtató élményt és egy kis öngondoskodást is adjak magamnak a krémek segítségével. Nagy favoritom most az egyik feltörekvő magyar márka a Mandulina Caprilis&rizs arclemosó balzsamja. Imádom a textúráját, a színét, a krémességét, na meg persze a hatékonyságát is, ugyanis gyönyörűen dolgozik a bőrömön. Nem szárít és pihe-puha lesz tőle az arcom. Tökéletesen passzol a szépségrituálémba.

arclemosó

Clean&Smart Beauty Jade roller és Gua Sha kő

Szépségszerkesztőként találkoztam először a jade roller és a gua sha kövek hatásával körülbelül öt-hat éve, azóta azonban már rendszeres használója vagyok mindkét darabnak. Míg a rollert a reggeli rutinomhoz a hűtőben tartom – a szemem alatti puffadástól és karikáktól segít megszabadulni, addig a Gua Sha kő az esti rituálém része. Az olajat, amit előtte felkenek, mindig a bőröm aktuális igényeihez igazítom, majd a Gua Sha kővel végigmasszírozom vele az arcom. A masszázs rendkívül sokat jelent a megelőzésben, így harminc felett már próbálok figyelni rá, hogy ne maradjon ki.

jade

Bazsalikomos kert Hold tea

Mariann teái mindig balanszba hoznak. Arról nem is beszélve, hogy biztonsággal fogyasztom őket, hiszen tudom, hogy minőségi alapanyagokból készülnek. És ha már az esti rituálémról írtam eddig, elhozom nektek a kedvenc teámat is, ami szintén kihagyhatatlan eleme a mindennapjaimnak. Ahogy korábban írtam, nagyon fontosnak tartom a szépségápolásban a belső harmóniát, ezért az esti rituálémban az aromaterápia, de a relaxációt segítő gyógyteák is jelen vannak. Miután minden szérum és krém felkerült és elvégeztem az arcmasszázst, az énidő végét egy nyugtató gyógyteával, illóolajokkal és illatgyertyával koronázom meg.

Olvasd el ezt is!