A szobatrambulin lesz az idei év slágeredzése

2021. január 04.
Bár a koronavírus-elleni védőoltások beadása elkezdődött, az edzőtermek várhatóan még jó ideig zárva maradnak. Hogy ne unjuk meg az otthoni tornát, fontos, hogy újabb és újabb módszereket találjunk a szórakoztató, mégis hatásos testmozgásra. A szobatrambulin pont megfelel ezeknek az ismérveknek, nem csoda, hogy Gwyneth Paltrow-tól Goldie Hawnig számos híresség fedezte fel magának ezt a mozgásformát.

A koronavírus-járvány alatt teljesen új értelmet nyert a trambulinozás. A The Ness nevű fitneszcég komplett edzésprogramot és többféle erősségű kardiotréninget dolgozott ki szobatrambulinra. Az ugrálás jótékony hatásai az egész testünkön jelentkeznek – a lábaktól a felsőtesten át a szív- és érrendszerünkig. Nem csoda, hogy olyan fitneszrajongó hírességek is rákaptak a trambulinozásra, mint Gwyneth Paltrow, Kelly Ripa vagy éppen Eva Longoria.

trambulin-edzes-fitnesz

Az edzésprogramok kombinálják a táncos kardioedzések energetizáló hatását a test izomzatának erősítéséve, így tényleg teljes hatást érhetünk el egy rövid, akár tizenöt perces trambulinedzéssel is.

„Azokban a pici időszakokban, amikor a test a levegőben tartózkodik, a tanulmányok szerint megnövekszik a fehérvérsejtek száma a nyirokkeringésben – magyarázta Aly Giampolo, a The Ness társalapítója és mozgásért felelős igazgatója. – Az ugrálás tudományosan bizonyítottan javítja a nyirokrendszer működését, erősíti a medencetáji izmokat, erősíti a csontokat, javítja az egyensúlyozást és a mozgáskoordinációt. És ezek csak a legfontosabb és legerősebb hatások.”

Ezek után senkit sem lep meg valószínűleg, hogy a 75 éves Goldie Hawn is a trambulinnal tartja magát frissen és fitten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goldie Hawn (@goldiehawn)

Az egyszemélyes trambulinok nagy előnye, hogy szabadtéren és a lakásban egyaránt használhatók, relatíve csendes sporteszközök, így az alsó szomszédokat sem kergetjük vele az őrületbe, ami a kitartó ugrókötelezésnél azért könnyen előfordulhat.

Olvastad már?

Forrás: Page Six
Fotó: Unsplash