Ezt a három testrészünket kellene minden nap megmosnunk

2022. május 06.
Vajon tényleg jót teszünk a bőrünkkel azzal, ha mindennap zuhanyozunk, fürdünk? A tudósok szerint nem, mindössze három testrészünk rendszeres tisztítására volna csak szükség.

Bár a legtöbb ember naponta zuhanyozik, a szakértők szerint elég lenne hetente csak két-három alkalommal fürdeni, a bőr ugyanis így tudná megőrizni azokat a teremészetes olajokat, amelyek a kiszáradástól védik. A napi fürdés okozta bőrszárazságot csak fokozzák a nem megfelelő tusfürdők, szappanok, illetve a túl meleg víz.

tusolás

Dr. Sandy Skotnicki, a Torontói Egyetem bőrgyógyász adjunktusa szerint napi rendszerességgel csak három testrészünk tisztítása lenne fontos, ez pedig a hónalj, a láb és az intimzónák. A lábfejek rendszeres tisztítására elsősorban azért van szükség, mert a napi cipő és- zokniviselet hatására kialakuló izzadás miatt baktériumok halmozódhatnak fel, míg az ágyék és a hónalj területén a szőrtüszőkhöz kapcsoló apokrin verejtékmirigyek által termelt izzadság miatt van szükség. A hónaljban termelt verejték a benne lévő sok szerves anyagtól tejszerű és némileg viszkózus, és bár annak alapesetben nincs szaga, rövid idő után a baktériumok lebontó hatása miatt fanyar szagúvá válik.

Forrás: Healthdigest Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!