Cardi B hagymalével mossa a haját

2022. augusztus 17.
Szokatlan receptet osztott meg nemrég Cardi B, elárulta, hogy a hagymalétől fényes a haja.

Cardi B volt már platinaszőke, tűzpiros és fekete is, hajkoronája pedig mindig meseszépen ragyogott. Az Instagramon most elárulta, amikor elkezdte tudatosan növeszteni a haját, hagymalevet használt hajmosás közben, az ugyanis szagtalan és gyönyörű fényt kölcsönöz a hajnak. A hagymaléről már régóta tudjuk, hogy a benne található aminosavak miatt hatékony gyógyír lehet hajhullás esetén is, azok ugyanis segítik a hajhagymák regenerálódását.

Cardi B

A vöröshagymában található kén a hajnövekedéshez is nélkülözhetetlen természetes ásványi anyag, ami minden élő szervezetben fellelhető, nélkülözhetetlen többek között a fehérjék és enzimek előállítása, a vitaminok átalakítása, az aminosavak anyagcseréje során. Mivel a hajunk a magas kéntartalommal rendelkező kreatin fehérjéből épül fel, kénre van szükség ahhoz, hogy a fehérjék meg tudják őrizni alakjukat. Ha ez teljesül, a haj egészséges, erős és rugalmas lesz, amennyiben azonban hiányt szenved a szervezet a kénből, a haj száraz, töredezett és gyenge lesz. A kén hatása nemcsak ebben merül ki, kutatások igazolják, hogy a kén kitolja a haj növekedési idejét, vagyis a haj sokkal hosszabbra tud nőni.

Bár a kínálatban jó pár hagymatartalmú kozmetikumot találni, a szakemberek inkább a friss, nyers hagymalevet ajánlják, a kénvegyületek ugyanis akkor működnek a legjobban, ha frissek. A szükséges ként persze az étkezéssel is be tudjuk vinni a szervezetbe, az alábbi élelmiszerek kénben gazdagok: spárga, brokkoli, karfiol, halak, szárnyasok, tojás, hüvelyesek, kelbimbó…

Forrás: US Magazine Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!