Ezzel a házi készítésű hajpermettel beindul a hajnövekedés

2022. április 07.
A filléres, házi készítésű permet állítólag serkenti a hajnövekedést, az eredmény pedig már hat hónapon belül látható.

Sokan a saját bőrükön tapasztalják, milyen az, amikor egy-egy hajmosás vagy fésülködés közben ijesztő nagyságú csomókban hullik ki a hajuk, a probléma okát pedig egész egyszerűen nem találják. Így volt ezzel az a fiatal nő is, akinek hajhullása évekkel ezelőtt kezdődött, és már nem nagyon tudott hinni abban, hogy hajkoronája egyszer ugyanúgy néz majd ki, mint régen. „Minden alkalommal, amikor az ujjaimmal beletúrtam a hajamba, biztosan kihullott 20-25 szál. Folyamatosan porszívoznom kellett a lakásomat, és szégyelltem, hogy hatalmas hajkupacokat dobok a szemetesbe” – emlékezett vissza Angelika, aki hat hónappal ezelőtt gondolta úgy, nincs vesztenivalója, kipróbál valami mást, és otthon kikevert magának egy csodafőzetet.

hajhullás

A DIY hajspray elkészítése meglehetősen egyszerű, hiszen a hozzávalók a legtöbb háztartásban fellelhetők. A permethez nem kell más, mint friss rozmaring, friss levendula, almaecet és szűrt víz. Angelika fél éve használja rendszeresen az elixírt, haja pedig nemcsak fényesebb és puhább, de újra elkezdett nőni.

A recept szerint a forrásban lévő vízhez 1 teáskanál levendulát és 4 ág rozmaringot ad, majd miután a főzet kihűlt, kevéske almaecetet és néhány csepp jó minőségű rozmaring-illóolajat ad hozzá. A folyadékot egy tiszta spray-s dobozba önti, amit aztán hajmosás után masszíroz a fejbőrébe. Egy-egy főzet a hűtőszekrényben két hétig is eláll.

Forrás: The Sun Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!