Por, tabletta, vagy zselés finomság? 3 ránctalanító kedvenc kollagénmániásoknak

2022. augusztus 23.
A kollagén előnyös hatásairól és a felhasználási lehetőségek sokszínűségéről többször írtunk már a magazinban és az oldalon is. Ezúttal három különböző kedvencet mutatunk be, amelyek közt te is megtalálhatod a személyiségedhez, céljaidnak vagy ízlésednek megfelelőt.

Miért akkora trend a kollagén?

A szépségfórumok világában alapvetően kétféle szereplő van, a profi kollagénfogyasztók és azok, akik ugyan még nem álltak rá a belső ránctalanítás kibetonozott útjára, de fél szemmel már bőszen keresik az igazit a marhahúsból, sertésből, csirkéből vagy halból kivont hidrolizált kollagének között.

kollagen-kedvenc-borszepites

A testünkben legnagyobb arányban előforduló fehérje szépítő hatásáról hosszú évek óta ódákat zengenek, és ma már sokféle verzióban, hatásfokkal, ízesítéssel emelhetjük le a polcokról. Van gazdaságos kilós kiszerelés, a porállagú kedvenceket pedig teába, kávéba (amire például Jennifer Aniston esküszik), sőt még levesbe is keverhetjük, hogy ellensúlyozzuk általa az idő múlását, ezáltal a kollagéntermelés lelassulását. Tényleg egy jolly joker a testben, többek közt a bőrben, az ízületekben, inakban, porcokban, az erekben is megtalálható, a bőrünk szépségét tekintve pedig extrém fontos hatással bír. Sajnos már a 20-as éveink után elkezd kevesebbet termelni belőle a szervezetünk, 60 éves korunkra pedig a folyamat teljesen le is áll.

Nézzük, hogy az utóbbi időben a szépségipar mivel kényeztet minket e téren. Következzen három kollagénújdonság más-más típusokra szabva.

kollagen-kedvenc-borszepites

Atombiztos extrák, napi tasakos kiszerelés

Ha biztosra akarunk menni, nem szeretünk kanalas adagolókkal bajlódni, szeretjük az innovációkat és a kutatásokkal, felmérésekkel bizonyított eredményeket, akkor a nyári újdonságok közt betoppanó Nu Skin Beauty Focus Collagen+-ból (34 820 Ft/30 tasak/doboz) egy kúra biztosan megér egy misét. Praktikus dobozos-zacskós kiszerelésben érkezett, 30 napra elegendő kollagénos szépségitalporral. Akiket a számok is érdekelnek: a négy hónapon át napi egyszer szedett porállagú kollagén a tesztelt alanyok bőre esetén 18%-kal szebb megjelenést eredményezett, emellett 24%-kal javult a bőrük textúrája és 33%-kal ragyogóbb is lett. Na, de hogy mindezt milyen kollagénporral sikerült elérniük? Egy speciális kombinációval, amelyben a kollagénhidrolizátum mellett ott sorakozik tökéletes arányban némi búzaolaj-kivonat és lutein is – mindaz pedig klinikailag bizonyított, hogy együtt számos öregedésgátló hatással bírnak.

kollagen-kedvenc-borszepites
Vegán csodaszer C-vitaminnal

A magyar Anja brand Vegan Collagen boostere C-vitamin-komponenssel (9990 Ft/120 db kapszula) szintén az újdonságok sorát erősíti, azoknak lehet tökéletes, akiknél a vegán jelző elvárás, és nem szeretnének a porállagú készítmények kimérésével bajlódni. A gondos arányokkal bíró kapszulák hatékonyan fokozzák a testünk saját kollagkéntermelését a kollagénszintézis ideális körülményeit megteremtve a fibroblaszt sejtek számára. Külön piros pont jár azért, hogy szuperelegáns, kicsit sem az étrend-kiegészítős trendeket idéző, fekete, letisztult csomagolásban juthatunk hozzá az egyébként a gyártástól a csomagolásig minden fázisában Magyarországon megalkotott boosterhez.

kollagen-kedvenc-borszepites

All in one – hajra, bőrre

Ha nem szereted a porállagú megoldásokat, de a tablettás verzió sem jön be, esetleg inkább egy olyan kollagénes szépítőt keresel, amelyben egyéb extrák is megbújnak, a Nutrilite Beauty You Glow gránátalma ízű gumitablettája (egy doboz, 60 darab gumitabletta: 13 300 Ft) lehet a legjobb társad. A legizmosabb összetevője a biotin, ami a keratin (a bőr, haj és köröm egyik legalapvetőbb alkotóelemének) képződését támogató vitamin. Persze a bőrszépítés is fókuszban van, így helyet kapott benne az A-vitamin is, ami lassítja a bőr rugalmasságáért felelős kollagén lebomlását. És ami egy kollagénmániásnak fontos információ, nem hiányzik a kollagén sem a zselés finomságból, ahogyan a hidratáltságért felelős hialuronsav is helyet kapott benne a fiatalosabb és feszesebb bőrért.

Fotó: Unsplash

Olvass tovább!