Nail slugging: a legújabb kézápolási őrület

2022. augusztus 23.
Újabb trend hódít a TikTokon, ami ezúttal az egészséges, puha és ápolt kutikuláról szól. Íme a nail slugging.

A slugging műfaja jó ideje hódít már a szépségiparban, és míg sokan az arcukon, illetve a hajukon alkalmazzák a mélyhidratáló technikát, addig a TikTokon most épp a kutikulaslugging a trend.

kézápolás

Még szebb körmök

A koreai eredetű szépségpraktika a bőrápolási rutin utolsó mozzanata, amikor vazelinnal vagy petróleummal kenik be bőrüket a szépülni vágyók. Ez az utolsó réteg okkluzívként működik, azaz képes bezárni a nedvességet a bőrbe, megakadályozni a láthatatlan vízvesztést, erősíteni a barriert, (akár) egy éjszaka alatt üde, ragyogó, kisimult és mélyen hidratált arcbőrt varázsol. Ez a technika a körmöknél is kiválóan működik, legalábbis ezt állítják azok a TikTok-felhasználók, akik korábban törékeny, száraz, töredező körmöktől szenvedtek. A közösségi médiában #nailslugging hashtag alatt elérhető tartalmak előbb kutikulaolajat ajánlanak, majd erre hordják fel a masszívabb, sűrűbb kézkrémet vagy vazelint.

„A kutikula kulcsfontosságú a köröm általános egészsége szempontjából, a feladata, hogy megakadályozza a szennyeződések és baktériumok bejutását a körömágyba, amelyek fertőzéshez vezethetnek” – magyarázza Brittney Boyce manikűrös, és hozzáteszi, amikor a kutikula kiszárad, hajlamos a felhasadásra és a megrepedésre, ami veszélyezteti a védőgátat.

Forrás: Allure Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!