3 fésű, ami nélkül lehet, de nem érdemes élni, ha hosszú vagy félhosszú a hajad

2022. szeptember 06.
Egy nő életében jellemzően számos formájú, anyagú és célú fésű és kefe megfordul. Mi most három olyan kipróbált kedvencet mutatunk be, amelyek annyira jól teljesítenek, hogy akár életre szóló társaink is lehetnek.

fesu-felhosszu-hosszu-hajCool színek, könnyű kezelhetőség, profi és gyors frizura otthon

Moroccanoil lapos kerámia hajkefe (9790 Ft)

Szerelem első látásra. A Moroccanoil egy izraeli alapítású hajmárka, ami pár év alatt a világ hajápolóinak élbolyába húzta fel magát a zseniális szérumok, ápolók sorának köszönhetően, és szerintem ebben a népszerűségért folytatott harcban a jól eltalált színvilág, a szerethető dizánj is sokat segít a tényleg hatékony összetevők mellett. A fésűik közül az ionizált kerámia hajkefével találkoztam élőben először, és tényleg nagy találkozás lett belőle. A legjobb választás volt, ugyanis a koronavírus/terhesség/otthonlét alatt bebetonozta magát a hullámos, kócos hatású félhosszú frizura a fejemen, de az állandó természetes hatást megunva mostanában valamilyen egyszerű, de atombiztos megoldást kerestem arra, hogy vállalható hajam legyen otthon is – mindezt gyorsan. Életem legjobb keféi közt egyenesen dobogós helyre írta magát: hihetetlenül szép, letisztult, mégis vidám dizájn, és bár elsőre méretes darabnak tűnik, kifejezetten pillesúlyú, jól kézre áll, könnyű vele formát adni szárítás közben a tincseknek. A beszárító-formázó kefe kategóriában évekig egy Toni&Guy limitált szériás modell volt a kedvencem (a gumis nyélrésze sajnos a túlhasználattól megadta magát..), igaz annak a körkefének a használata felért egy súlyzóemelgetéssel. A Moroccanoil nagyon strapabírónak ígérkezik, eszméletlenül sokoldalú, szupergyorsan szárítom a hajam vele, szépen egybehúzva, formázva a szálakat, és a legjobb benne, hogy úgy simítja a szálkás, gubancos hajamat, hogy a tincsek kutikuláját sem bántja. Érzésre azt mondanám, legalább 1/3-dal rövidebb idő alatt szárad meg vele a hajam, és mindenféle fakszni nélkül alkalmi, rendezett frizurát készítek vele még egy átlagos home-office napra is.

fesu-felhosszu-hosszu-hajA hullámos és göndör hajak sokoldalú hype-királynője

Tangle Teezer Ultimate Finisher hajkefe (kb. 5990-9000 forint közötti áron árulják a hazai webáruházak)

A Tangle Teezer  szerintem a legjobb dolog, ami hajápolási és -kezelési fronton történhetett egy modernkori nővel, akinek 1.,göndör a haja, 2. hullámos, 3. gubancos és/vagy 4. hosszú. Nálam mindegyik eset fennáll, így a márkának örök és hű rajongója vagyok, a sokoldalú felhozatalból pedig különösképpen az Ultimate Finisher szaktudását becsülöm sokra. A kis praktikus, úti „marokfésű” családtagjaihoz képest méretes darab, de pont annyira, amennyire kell, hogy megbirkózzon a hosszabb tincsekkel és a göndör szálak ellenállásának erejével. Tökéletes zuhany alatti társ, aki jogosan követel magának helyet. Én évek óta csakis ilyenkor végzem a fő gubanctalanítást, kondicionálóval-balzsammal (nem pedig félig vizesen, tépve az amúgy is meggyötört, szőkített, száraz tincseimet) – megkönnyítve a saját, a hajam és a fésűm dolgát. A szépen bebalzsamozott hajon tényleg egészen könnyen és magabiztosan siklik, lemosás után pedig másodpercek alatt megtisztítható – a fogak kialakításának hála – a fennakadt hajszálaktól. A gyors öblítés-szárítgatás után már profin forgolódik a hajszárítás folyamata alatt is, főleg ha hosszabbak a tincseink. A tenyérbe tökéletesen illeszkedő nyeléhez és a fejbőrbarát, gyengéd fogaihoz külön ódát is írnék, ha lehetne. Szerintem tényleg remekmű a maga nemében.

fesu-felhosszu-hosszu-haj

Dúsít, pici, kecses és precíz

Lee Stafford Core Pink tupírfésű (kb. 2-3000 ezer forint közötti áron árulják a hazai webáruházak)

Legalább 8 éve hű társam, először azt hittem, elhanyagolt darab lesz a fürdőszobai polcon, hiszen dús a hajam, hullámos, „annyira végül is nem fogom kihasználni”… De, elképesztő ütemben hullott a hajam egy időben, így állandóan bevetésen volt a kis pink tupírfésű. Imádom, hogy szinte vibrál a színe, soha nem futkosom késés közben, hogy hol van, merre hagytam, azonnal kiszúrom. Nagyon könnyű használni, extra jó minőségű, erős anyagú nyele van, szuper sűrű kisebb-nagyobb fogakkal simítja le (rendezett copf esetén például), vagy tupírozza dússá a tő környéki részeket. Könnyen tisztítható, és szinte egy évtizedes „nagy öregként” is úgy néz ki a fésűim között, mint egy új, de legalábbis szuper fiatal darab. Nagyon könnyű vele nagy volument hozni, ha egy kicsit elegánsabb alkalmi copfot akarok összedobni, de ha a kimaradt hajmosást egy titkárnős, hibátlanul lesimított lófarokkal álcáznám, akkor is hibátlan munkát alkot. A legpraktikusabb, halhatatlannak tűnő választás, ha hosszú távon gondolkozunk.

Olvass tovább!