Hogy kell jól szuper trendi kiskutyaszemet sminkelni?

2022. szeptember 28.
Érzésre úgy tűnhet, mintha a cicaszemes smink a „kezdetektől” itt lenne velünk, és soha nem is megy ki a divatból. Az utóbbi években egyre jobban felkapaszkodik azonban a puppy eye makeup trend, azaz már egy jó kiskutya szemsminkkel sem lőhetünk mellé – legalábbis, ha nagy, ártatlan szemeket szeretnénk.

A „kiskutyaszemek” sminkjelenség nem éppen a legfrissebb a trendek között, de egy biztos, egyre népszerűbb. Pár éve már belehúztak a közösségi médiában a K-Beauty cicaszem alternatívájaként emlegetett, „édes-bájos-cuki” eredményt, legfőképp tekintetet biztosító puppy eye sminkek, de a TikTokon az utóbbi időkben egészen meredeken ívelnek fel a hasonló posztok, tutorialok puppyeyeliner hashtag alatt. 

A kacér, szexi vonalon mozgó, évek óta toplistás macskaszemnek igazi konkurenciája akadt most a kiskutyák bájos tekintetét idéző szemkihúzós metódusban, amelynek a fő erényeként azt emlegetik, hogy kifejezetten nagyobb és kerekebb hatású a szemek tekintetében. Bár puppy, azaz kiskutya jelzővel betonozták be a sminkszleng lexikonba, lényegében az őzikeszemek, vagyis a bájos, ártatlan összhatás kedvelőinek lehet nagy kedvence – akár a mindennapokban, de alkalmi sminkek esetében is.

Most akkor szomorú vagy bájos kutyaszem?

A szomorú kutyaszemekkel azért kár lenne elhamarkodottan egyenlőségjelet vonni itt, nem egy lefelé ívelő szemforma, vagy az idő múlása miatt megereszkedett szemhéj megidézéséről van szó. Tény, hogy a kontúrok ebben az esetben a cicaszemsminkkel ellentétben nem felfelé, hanem lejjebb futnak ki a szemhéj mentén.

Eddig persze rutinszerűen – szemformától függetlenül – cicásítottunk mind, hiába egy meseszép mandulavágású vagy eleve felfelé ívelő szem, adtunk még alá neki egy jó felfele „pöccintést” a kontúrnál, hogy erősítsük a hatást. A puppy eye azonban leszámol ezzel a kényszeres felfelé mutató iránnyal, méghozzá úgy, hogy meglepően előnyös eredményeket ér el vele (természetesen adottságoktól függően).

@goodvibesyoe

do you prefer cat or puppy liner? 🙂 #puppyeyeliner #fypシ

♬ Dream – The Pied Pipers

Folyékony, gél vagy ceruza is szuper választás a kivitelezéshez, a lényeg, hogy egészen a szempillák tövéhez húzzuk a vonalat a felső szemhéjnál, végig belülről-kifelé mozogva. A külső szemzughoz érve ahelyett, hogy a pipa rövidebb szárát idéző ívben felhúznánk, itt picit lefelé dolgozunk, a felső szemhéj ívét folytatva, de legfeljebb csak pár millimétert – különben már beüt a szomorúkutya-effektus. Ugyanígy az alsó szempillasor mentén is húzzuk ki a szempillák tövét az applikátorunkkal vagy szemceruzánkkal, de félúttól körülbelül már egyenes vonallal kössük össze a felső vonal végével. Ezt követően a fekvő, „csúcsos háromszöget” satírozzuk ki feketével.

@kremmania

Nagyobb Hatású Szemek Sminkkel! 🥺 #krémmánia #foryou #foryourpage #fyp #fy #smink #beutyhack #sminkhack #szemhéjtus #műszempilla #tusvonal #sminktutorial #sminkvideo

♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay


Extra tippek a puppy eye sminkhez: 

  • Érdemes lehet a tartósabb eredményért bázist felvinni, ha maximalisták vagyunk, jöhet egy szemhéjprimer is. Tartósabb lesz az eredmény, simább az összkép.  
  • Fontos, hogy ügyeljünk a szimmetrikus eredményre, a profik szerint mindezt könnyebb – főleg kezdő puppy eye kivitelezőkként – folyékony applikátorral végezni.  
  • Ha fel szeretnénk turbózni, egy kis füstös jelleget is adhatunk neki, finoman elsatírozva a kiválasztott árnyalatot, árnyalatokat a külső szemzug „kiskutyásított” részénél, azaz a fekvő háromszögnél.

Olvass tovább!