Ezek a Beyoncé-féle istennőfrizura lépései

2022. szeptember 29.
A Sandro Botticelli által megalkotott Vénusz születése óriási inspiráció a hírességek körében. Az őszi frizura slágert Lizzón, Kaia Gerberen és Beyoncé új „Renaissance” albumának borítóján is láthattuk már, most pedig azt mutatjuk meg, hogyan is készíthetünk hasonlóan “istennős” hullámos tincseket.

A 15. század kiemelkedő festőzsenijét, Sandro Botticellit sokan istenítették a saját korában, és azóta is tehetségének köszönhetően. A színhasználata és a formaábrázolásai a mai napig feladják a leckét kortárs kollégáinak, de az 1486-ban alkotott Vénusz születése című remekművével az idei ősz egyik legmenőbb frizurainspirációját is ő szolgáltatta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Beyoncé (@beyonce) által megosztott bejegyzés

A fésűkagylóban álló szerelem istennőjét a mester olyan szépen leomló, texturált tincsekkel ábrázolta – fokozva a kontrasztot a hófehér, meztelen bőrére terülő vörös hajzuhataggal –, hogy ez évszázadokkal később, az ezredforduló után is releváns inspiráció a sztárok fodrászai számára is.

istenno-haj-botticelliSandro Botticelli: Vénusz születése

A zenei szektor istennőjét sem hagyta hidegen a látvány, Beyoncé már 2017-ben is egy Botticelli-hangulatú fotózással ünnepelte ikrei születését, de idén júliusban a Renaissance nevet viselő új albumát is hasonló vizuális körítéssel tálalta. A borítóján egy ezüst ló társaságában pózol, olyan selymesen, fenékig aláomló lágy fürtökkel, hogy azok úgy tűnik, az egész őszt beterítik. A Botticelli-stílusú hullámos haj Kaia Gerber modell választása is volt már, őt a májusi New York-i Met-gálán láthattuk hasonló fürtös hajzuhataggal befűteni az új trendnek.

A The Wall Street Journalnak adott nyilatkozatában David Lopez New York-i fodrász azt mondta, hogy ez az új frizuradivat „sokkal organikusabb érzést kelt”, mint a korábban már többször bemutatott beach waves, vagyis a hajtőtől a hajvégig a tengerpartot, sós levegőt idéző nyersebb hajhullámok. A Botticelli-fürtök inkább „szabad formájúak”, és általában laposabbak a tőrésznél, valamint hullámosabbak a vége felé. Az istennőhullámok viselői között a celebvilágból eddig a Squid Game színésznőjét, HoYeon Jungot, Kaia Gerbert modell, de Ciarát és Lizzót is láthattuk a vörös szőnyegeken.

istenno-haj-botticelliKaia Gerber New Yorkban talpig hullámos hajban

Istennőfrizura lépésről lépésre

Bár egészen festői és bonyolult hatást kelt, azért nem lehetetlen akár otthon is elkészítenünk egy hasonlóan látványos frizurát.

Csupán néhány hajformázó termékre és hajformázó eszközre lesz szükségünk, utóbbira legalábbis akkor, ha nem természetes hullámokkal születtünk. Amennyiben hullámos a hajunk, vigyünk fel némi hajformázó habot a megmosott hajra, hogy felerősítsük a hullámos textúrát. (Ha egyenes a hajunk, akkor száraz frizurából kell elkezdenünk a formázó műveletet). A tartósabb hullámok érdekében vigyünk fel egy golflabdányi adag habot a kifésült hajra, és alacsony erősségi fokon szárítsuk meg, majd vessük be a fésűs hajszárító tartozékot is a tincsek finom kiegyenesítéséhez. Ezután jöhet a hajgöndörítő vas, ha lehet, kis átmérővel, így kisebb Boticelli-fürtöket kapunk, nem pedig nagy beach waves loknikat.

Miután az összes részt begöndörítettük, egy széles fogú fésűvel lazítsuk fel a csigákat. A finomabb textúra érdekében hajvasalót is bevethetünk, ebből is egy lekerekített végűt, amellyel természetesen szintén göndöríthetünk, és amellyel egyébként a hullámokat a „helyükre is tudjuk nyomni/igazítani”. Fújjuk be a szálakat hajspray-vel a tartós hatás érdekében. 

Minden formázott lokni rögzítsünk pár másodpercig a helyére, míg kicsit beáll. Miután a haj teljesen kihűlt, engedjük el a tincseket, és formázzuk egy kis stylingkrémmel vagy olajjal a hullámokat.

Fotó: Getty Images, Forrás: www.wsj.com

Olvass tovább!