Két bevált arckezelés, ha őszre keresel szépítő megoldást a bőrödnek

2022. október 19.
A Marie Claire Beauty Extra most megjelent, legfrissebb számában munkatársainkkal szalonról szalonra járva teszteltük Budapest legizgalmasabb aktuális kezeléseit. Ízelítőként most a beszámolók közül következik kettő – kollégáink személyes szépségpraktikával kísérve.

oszi-arc-kezelesteszt

Fotó: Getty Images

Luxusrituálé érzékeny bőrre – Sütő Emese Franciska, online szépségszerkesztő

Shine intenzív táplálás

suto-emese-franciska

Az Adrienne Feller beautykezelések lényege és egyben nagy erőssége, hogy az arcbőrön túl az egész emberre figyelnek. A koncepció abból indul ki, hogy egy komplett rendszer rendkívül fontos része az arcbőrünk. Vízhiányos, érzékeny bőrömmel már nagyon óvatos vagyok, de ezúttal szerencsére egyáltalán nem volt okom panaszra. Szilvia a kezelést az Aromaérintés kozmetikában egy testbedörzsöléssel kezdte, de valami olyan földöntúli tehetséggel, finomsággal és hozzáértéssel, hogy a kissé túlbuzgó belső énemet egyfajta zen dimenzióba helyezte.”Ebben a víz elem illóolajai hűsítik, csitítják a szervezetet – cickafark, orvosi levendula, olasz szalmagyopár segítségével.” – mesélte Szilvia. Egészen más volt így, ilyen fajta nyugalomban megélni egy szépségkezelést. A zsályás arclemosó tejes kezdés után a Hungarian Spring arcradírban található gyógynövények és termálvíz gondoskodott a tisztításról, amelyet még az én extraérzékeny bőröm is nagyon kedvelt, majd ezt a család mélytisztító maszkja váltotta. Ezután egy C-vitaminos, hárskivonatos, muskotályzsályás és E-vitaminos keverék következett, végül a Lifting maszk végezte el az utolsó simításokat. A kezelést mennyei és látványos zárásként a Shine elixír bemasszírozása és a Shine krémes Up & Up fiatalító masszázs koronázta meg. Előbbi egy  tízszeres hatóanyagtartalmú olajszérum, amely a sejtek  anyagcsere folyamatait fiatalítja, utóbbi masszázs pedig a tápláló krémmel egy különleges anti-aging masszázstechnika amely tisztítja a nyirokkeringést erősíti a bőrtónust, dinamikus és hihetetlenül relaxáló.

Top Secret

Ami nélkül soha nem indulok el

Az IT CC+ Nude Glow Lightweight Foundation + Glow Serum with SPF 40 CC krém. Új szerzemény és telitalálat a mindennapokra is. Az, hogy jolly joker, nem fejezi ki eléggé, mi mindent tud: CC krém, amely valójában egy ragyogást adó, komoly arcápoló is. Könnyű, szépen felszívódik, miközben meglepően erős fedést ad – és nem mellesleg 40 faktoros fényvédelmet is.

Kollagéntöltet – Ruszina Rita, képszerkesztő

Gigi New Age G4

 

ruszina-ritaMikor eldőlt, hogy a hetven éve működő, anyáról lányára szálló Dita szalonba fogok menni próbakezelésre, kiderült, hogy a szalonban már többen megfordultak a szerkesztőségből. A szuperlatívuszok után kíváncsian pattantam bringára, hogy megnézzem magam is azt a helyet, ahol egy új, hatékony és rokonszenvesen gyors kezelés várt rám. Régi budoárokat idéző, patinás, meleg fészekbe érkeztem, ahol bámulatosan modern kozmetikai gépek és szívmelengetően családias hangulat fogadott. A Gigi legújabb kezelése az alapvetően száraz, tónusát vesztett és ráncokban is egyre gazdagodó bőrömnek maga volt a megváltás. Mindig is imádtam az arcmasszázst – amelyet itt kaptam, talán az egyik legjobb volt. A kezelés hangsúlyt helyez a hidrolipidgát helyreállítására, azaz arcunk savas védőköpenye megerősödik tőle, az extracelluláris mátrixot célzó lépés pedig azonnali kollagénlöketet ad. Felsorolni is nehéz, mi mindent vetett be a kozmetikus, hogy sejtszintű legyen a változás: bambuszőrlemény, AHA-komplex, öregedésgátló maszk peptidekkel, zöld és barna alga. A csupán egyórás kezeléssel olyan indítórakétát kapott a bőröm, hogy meg sem állt az üdítő hamvasságig. Érdemes előtte és utána fotót készíteni, elképesztően látványos a különbség!

Top Secret

Amit az anyukámtól tanultam

A reggeli és esti hideg vizes arcmosás, egy nagy pohár víz lefekvés előtt és ébredés után, és ami a legfontosabb: a mosolyunkat sose hagyjuk otthon.

A teljes cikket és a további arckezelésteszteket keresd a Marie Claire most megjelent lapszámában.

Olvass tovább!