Mitől olyan gyönyörűek a japán nők?

2022. november 12.
Somni, a japán származású gyönyörű modell és a Meeth beauty márka alapítója elárulta, mi a japán nők egyik legfontosabb szépségtitka. 

Sonmi, a japán származású modell és a Meeth beautymárka alapítója elárulta, mi a japán nők egyik legfontosabb szépségpraktikája. Szépségük és egészségük az ideális anyagcserében rejlik, amire mindig odafigyelnek.

japán nő

Az anyagcsere az élő szervezetekben végbemenő anyag-, energia- és információáramlás, melynek során a környezetből a szervezetbe, sejtbe kerülő tápanyagok lebomlanak, a sejt saját anyagaivá alakulnak át. A szervezet jól táplált állapotban energiát tárol, éhezés esetén energiát von ki a raktáraiból. Ez biztosítja a megfelelő és folyamatos tápanyagellátást a sejtek, szövetek számára. Amennyiben az anyagcsere megfelelően működik, a felvett táplálékból energiát állítunk elő vagy energiát égetünk el. Ennek a folyamatnak a felgyorsítása lehet a kulcsa annak, hogy leadjuk a pluszkilókat, hogy fiatalodjunk és aktívabbnak érezzük magunkat.

Míg a nyugati világban a látványos fogyást ígérő gyors anyagcserét rendszeres testmozgással, minőségi alvással és helyes étkezéssel érik el, addig Japánban egy másik eszközt is bevetnek. Sonmi nemrég elárulta, a japán nők arra törekednek, hogy mindig melegen tartsák a testüket: még akkor is, ha kint nagy is a forróság, soha nem tesznek jeget az italukba, azzal ugyanis a testhőmérsékletük csökken, lassul az anyagcsere és a sejtregeneráció.

A magas testhőmérséklet és a felgyorsított anyagcsere elve tudományosan is megalapozott tény, ami olyan pozitív folyamatok is alátámasztanak, mint az alacsonyabb halálozási arány, ellenállóbb immunrendszer és a túlsúly kialakulásának megelőzése. Innentől fogva alapszabály, hogy a testünket télen és nyáron is tartsuk melegen!

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt!