A japán hasizomedzés hatása már 3 nap után látszik

2022. július 30.
Mint mindent, a japánok a hasizom tónusosabbá és izmosabbá formálását is tökélyre fejlesztették. Olyan roppant egyszerű és könnyen végrehajtható módszerrel lesz lapos a hasunk néhány nap alatt, amit bárki otthon is elvégezhet.

A TikTokon kezdett terjedni a japánok kedvenc hasizom-erősítő módszere. Azóta már több millióan látták és rengetegen kommentelték a videót. A legtöbben, akik kipróbálták, arról számoltak be, hogy már pár nap után látható volt a változás és valóban tónusosabb, feszesebb lett a hastájékuk.

japan-hasizom-lapos-has

Hogyan csináld?

Nincs szükségünk még különösebb eszközre sem, ha mi is ki szeretnénk próbálni a japán hasizomedzést. Egy törölközőt vagy plédet tekerjünk fel, feküdjünk a hátunkra, majd csúsztassuk be a felcsavart törölközőt a derekunk alá. (Ez segít, hogy ne feszüljön a gerinc alsó szakasza és ne fájduljon meg a derekunk a hasizomgyakorlat közben.)

A következő lépés, hogy a lábak legyenek nyújtva, a lábfej spiccben és a nagylábujjakat fordítsuk egymás felé. Ezután nyújtózzunk a karjainkkal magastartásban, a tenyerek nézzenek lefelé, simítsuk a padlóra az ujjvégeket.

Már csak a vége van hátra a világ legkellemesebb hasizomgyakorlatának: feküdjünk öt percig így. A videóban azt javasolják, 10 napig végezzük a gyakorlatot minden nap, ám a legtöbben már pár nap után tapasztalják a változásokat, a laposabb hasat. 

@azhmichel

Tomorrow I will do a side by side comparison. #japaneseabsworkout #challenge #day9

♬ carrieberkk ab workout – Carrie Berk

Ha a hasizmunk esetleg nem is lesz kockásabb, ám a vállak és a gerinc nyújtása miatt biztosan úgy érezzük majd, hogy magasabbak lettünk néhány centivel, és az egész napos ülés után már ez is csodás érzés lesz.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!