Bőrmegújítás percek alatt – kipróbáltuk a külföldi nők kedvencét, a vákuum erejével szépültünk

2022. december 09.
Már Magyarországon is egyre népszerűbbek a speciális gépekkel végzett kezelések – ilyen a HydraFacial is, ahol egy vákuummal működő gépezet segít egyszerre tisztítani, hámlasztani és táplálni a bőrt. Bár komplex folyamatról van szó, tényleg csak pár percet kell várnunk, hogy köszönthessük megújult, tisztább és üdébb arcbőrünket. Dr. Pellion Szilvia szalonjában kipróbáltuk milyen, amikor szó szerint kiszippantják a szennyeződéseket a bőrünkből!

Harmincéves vagyok, relatíve fiatal, ugyanakkor – a kamaszkori rémálom máig kísértő emlékeként – viszonylag tág pórusú, pattanásokra és mitesszerekre hajlamos bőrrel. Épp ezért alapvetően olyan kezeléseket keresek, amik képesek orvosolni ezeket a problémákat: a kozmetikus által végzett rendszeres tisztítástól a különböző peelingekig sok minden szóba jöhet, de annyit azért már megtanultam, hogy egy igazán stresszes időszakban csak a fohász segíthet az arcomon. Vagyis hát annyi biztos, hogy a „hagyományos” tisztítás és otthoni ápolás rigorózus rutinja is gyakran kevésnek bizonyul ilyenkor.

Egy ideje már őszinte csodálattal figyelem a hozzánk is egyre inkább betörő gépi kezeléseket – ezek már általában a kozmetológia és a bőrgyógyászat határán mozognak, modern technológiákkal és csúcsminőségű hatóanyagokkal kínálnak szépülést. A szalonok által büszkén posztolt előtte-utána fotók engem is hamar meggyőztek róla, hogy az ilyen kezelésekkel tényleg látványos eredményeket lehet elérni.

hydrafacial-bormegujitas-vakuum-kezeles-szepseg

Dr. Pellion Szilvia HydraFacial MD kezelés közben

Nekem ugye nem a fiatalítás, a ráncok halványítása volt az elsődleges célom, hanem a tisztítás és ápolás, így találtam rá a HydraFacial MD nevű technológiára. Ez a külföldön már jó ideje népszerű eljárás nem olyan rég érkezett meg hozzánk, a korszerű gépezet tulajdonképpen a vákuum erejére építve kínál tiszta, egészséges, ragyogó és hidratált bőrt. A legnagyobb előnyei, hogy a kezelés – sok gépi eljárással ellentétben – teljesen fájdalommentes és gyors, nem véletlenül olyan népszerű a külföldi hírességek körében is.

A HydraFacial 5 az 1-ben bőrmegújító kezelést kínál, ehhez a kezelést végző szakember különböző kezelőfejeket használ az eszközön. A komplex hidrodermabráziós bőrmegújítás során először megtisztítják a bőrt a felszíni szennyeződésektől, majd gyengéd kémiai hámlasztást és pórustisztító, gyulladáscsökkentő mélytisztítást végeznek, ezután tápláló, regeneráló és mélyhidratáló hatóanyagokat juttatnak a bőrbe, végül pedig antioxidánsokkal segítik bőrünk védelmét. A speciális technológia kulcsa az úgynevezett Vortex vákuum: ez teszi lehetővé a bőr egyidejű alapos mélytisztítását és a hidratálását, a hatóanyagok megfelelő mélységű bejuttatását. Magyarországon egyelőre még viszonylag kevés helyen végzik ezt a kezelést – én egy olyan szakembert kerestem, ki már bizonyította a szakértelmét, és akin látszik, hogy lépést tart a legmodernebb szépészeti kezelésekkel és technológiákkal, így jutottam el dr. Pellion Szilvia bőrgyógyász rendelőjébe.

Komplex kezelés percek alatt

A budai zöldövezetben megbújó szalonban a doktornő először lépésről lépésre végigvezetett a kezelés menetén és megmutatta a HydraFacial végzéséhez szükséges eszközt is. A futurisztikus gépezeten egy cserélhető fejű kezelőeszközt és különböző tartályokat látunk, amikbe kis ampullákból töltik be a hihetetlenül potens és korszerű hatóanyagokat – a bőr állapotától és az egyéni bőrproblémáktól függően. Bár a kezelés nevében is szerepel a hydra, vagyis a víz szó, ez a hidrodermabrázióra, vagyis a víz erejével végzett kíméletes bőrcsiszolásra utal – a bőrünkre jutó hatóanyag (sok kliens előfeltételezésétől eltérően) nem víz, hanem egy szépítő, tápláló vagy épp gyulladáscsökkentő elixír.

A kezelés során egyáltalán nem érzünk fájdalmat vagy kellemetlenséget, csupán a vákuum enyhe szívóerejét ahogy végigszippantja az arcunkat. Egy-egy kör csupán néhány percig tart, illetve a különböző fázisok között meg kell várnunk, hogy a hatóanyagok aktiválódhassanak a bőrön, de tényleg elképesztően gyorsan megvan az egész (pláne ha azt vesszük, mennyi különböző folyamaton végigmegyünk). Az egyetlen minimálisan kellemetlen, enyhén égő érzést a hámlasztás közben érezhetjük, de ez is elhanyagolható – a végén ráadásul nyugtató maszkot is kapunk, így pirosodás és irritáció után mehetünk tovább a dolgunkra.

Számomra elképesztő volt látni, hogy alig 40-50 perc alatt mennyi minden történt a bőrömmel: mélytisztítás és mélyhidratálás, célzott pórustisztítás és gyulladáscsökkentés, fontos és jó hatóanyagok, végül pedig még egy „védőréteg” is felkerült, hogy az arcom jobban bírja a környezeti megterheléseket. A kezelés végén azt is megnézhettem, hogy néz ki a tartály, miután a gép összegyűjtötte a bőrömön és a bőrömben lerakódott faggyút és szennyeződéseket – hát, annyi biztos, hogy nem kellemes szembesülni a valaha kristálytiszta, a kezelést követően pedig már szürkésen kavargó víz látványával, de az elég megnyugtató érzés, hogy mindez az arcomról már a lefolyóba került.

Dr. Pellion Szilvia elmondta, hogy a kezelés jól helyettesítheti a hagyományos kozmetikai tisztítást is, hiszen gyorsan, fájdalommentesen, nyomkodás nélkül tisztulhat a bőr,  jóval hatékonyabb és kíméletesebb módon.

A komplex kezelés végén tényleg úgy éreztem, hogy megkönnyebbült, fellélegzett a bőröm, mintha lehúztak volna róla egy réteget, hogy frissebb, feszesebb, egységesebb bőrfelület kerülhessen a felszínre. A pórusok mérete egyértelműen kisebbé vált, a bőröm üdébb és ragyogóbb lett – ez különösen másnapra lett igazán látványos. Alapvetően feszesebb, simább, összességében bársonyosabb bőr nézett vissza rám a tükörből, és ezért tényleg egy percet sem kellett szenvednem.

Bár egyetlen kezelés is látványos, bőrproblémától függően kúrában is szokták javasolni a HydraFacial kezeléseket, de ugyanúgy ajánlott események előtt is (hiszen azonnal láthatóan fiatalosabbá és szebbé teszi a bőrt). Szerintem elég vonzó alternatíva, hogy a szokásos tisztítás kellemetlensége helyett itt tényleg relaxálva, gyorsan és extrahatékonyan szépülhetek, szóval biztos, hogy néhány havonta megismétlem majd ezt a (tényleg) csodaszernek is beillő kezelést.

Még több információt a kezelésről ITT találsz.

Olvass tovább!