Honnan tudhatod, hogy bőrmegújításra van szükséged?

2021. január 27.
A problémás arcbőr egyre általánosabb jelenség. Az élelmiszerek megváltoztak, a környezet is terheltebb, így a szervezetünk és a bőrünk is megsínyli hatásukat.

A bőrmegújítás szemlélete abból indul ki, hogy a normál funkciójú és szerkezetű bőr az alap bőrtípus. Természetesen a normál bőr is mutat egyéni különbözőségeket színében és szerkezetében, mégis azt mondhatjuk, hogy bármilyen bőr, ami egészséges, az szép. Ma már bármilyen olyan eltérést, amelyet korábban alkati, kóros vagy akár örökletes adottságnak tartottunk, a bőregyensúly eltolódásának a következményének tartunk, amit szükséges kiegyensúlyozni.borapolas-rozacea-borproblemak-akne

Mikor van szükség bőrmegújításra?

Leginkább akkor, ha az arcbőr szerkezete sérült. Ez nem minden esetben látható szabad szemmel, mivel a bőrkárosodás lehet mikroszkopikus méretű is, és ilyenkor a tüneti jelek, a bőrérzékenység, az irritációra való hajlam és a bőrproblémák következtetnek a bőregyensúly zavarára.

A legtöbben bőrérzékenységgel, T-zóna problémával vagy rosaceával, mások aknéval küzdenek. A kutatások szerint ezen problémák hátterében egyértelműen a bőregyensúly eltolódása áll, aminek oka a bőr szerkezeti károsodása és a hozzá társuló bőrfertőzés.

Olvastad már?

Ma átlagosan a nők 80%-a küzd valamely fokú bőrérzékenységgel. A legnagyobb probléma az, hogy amikor szeretnénk áttérni tiszta, természetes, értékes növényi olajokat tartalmazó kozmetikumokra, akkor a bőrünk a mikrosérülések miatt gyakran gyulladással, irritációval reagál.

Mi ennek az oka? A szintetikus és ásványi olajok és a vegyszerek károsítják ugyan a bőrt és bőregyensúly eltolódást okoznak, de nem táplálják a bőrön élő mikroszkopikus méretű Demodex atkákat, amelyek az eltolódott egyensúlyú bőrön könnyen elszaporodhatnak, mert a natúr kozmetikumok tiszta olajai kiváló táplálékforrást adnak nekik. Túlzott jelenlétük komoly károkat okoz a bőr élettanában és szerkezetében. A bőr gyulladással, irritációval és még fokozottabb bőrérzékenységgel reagálhat, majd az egyéni érzékenységnek megfelelően aknét, rosaceát vagy más bőrelváltozásokat hoznak létre.

A bőrmegújítás újra kialakítja az egyensúlyt

Az az optimális, ha a bőrszerkezetet és a mikrobiológiai egyensúlyt párhuzamosan alakítjuk ki óvatosan balanszírozva. Ez a két tulajdonság összefügg, egyik nélkül a másik nem állítható helyre, mert a sérült bőrszerkezet felbontja a mikrobiológiai egyensúlyt, és a mikrobiológiai egyensúly felbomlása is károsítja a bőrszerkezetet. Emellett a bőrmegújítás minden esetben egyéni, az adott bőrtünetekre és az egyéni bőrreakciókra is figyelmet fordít.

Forrás: drhazi 

Olvass tovább!