Ezeket a tetoválásokat fogjuk magunkra varratni 2023-ban

2023. január 04.
A ‘90-es évek nosztalgiája nemcsak a divatban és a sminkben köszön vissza, de a tetoválóművészeket is megihleti. Mutatjuk, milyen testrajzok hódítanak a közeljövőben.

Bár a tetoválási trendek nem változnak olyan sebes gyorsasággal, mint a divat, a smink- vagy a hajtrendek, de bizonyos tetoválási stílusok és minták népszerűsége időnként szárnyra kap, majd elhalványul. A 2010-es években például sokan kérték a geometrikus formákat, a végtelent szimbolizáló rajzokat, egyre népszerűbb lett a minimalizmus és a realizmus is, de óriási lett a kereslet az egészen apró tetoválásokra is. Ami a legújabb trendeket illeti, azok zöme a múlthoz nyúl vissza, a tetováló szcénát a nosztalgia mozgatja, minek hatására számos, az 1990-es években népszerű dizájn újult meg. Ezt fejeli meg, hogy az iparágban is hatalmas a fejlődés, az egyre modernebb technológiák (vezeték nélküli eszközök, finom vonalakkal dolgozó tűk) olyan mintákat, megoldásokat tesznek lehetővé, amelyek korábban kivitelezhetetlenek voltak. Mutatjuk, milyen minták és stílusok hódítanak mostanság!

Neotradicionális tetoválás

Az utóbbi években a neotradicionális tetoválás lett népszerű, ahol az árnyékolás, a merész vonalvezetés és a drámai árnyalat kapja a főszerepet, hogy a végeredmény valósághű, drámai legyen. Sok művészt a popkultúra inspirálja. Ha tetszik a stílus, a #neotraditional hashtaggel keress rá!

Mikrorealizmus

Az apró tetoválások hosszú évek óta népszerűek, így nem meglepő, hogy a trend idén sem megy ki a divatból, de megjelennek a kicsi, hiperrealisztikus tetoválások is, amelyeket a tetoválóművészek a lehető legkisebb vonalakkal és pontokkal részletező grafikákkal készítenek el. Ezeket az apró mintákat legtöbben a kulcscsontra, a fül mögé, az ujjakra és a karokra kérik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gabriela Mora (@gabylexmora) által megosztott bejegyzés

 

Anime és videójátékok által inspirált tetoválások

Az elmúlt években nagyon sok film és videójáték ihlette tetoválás készült, de igazán népszerűek az animetetoválások lettek. A tetoválók között óriási népszerűségre tettek szert azok, akik kimondottan animét készítenek.

Minimalizmus

A mikrotetoválásokhoz hasonlóan a minimalista testrajzok népszerűsége sem fáradt el, különösen a finom vonalú tetoválásokra nagy a kereslet, például szokatlanul sok arc nélküli portré születik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gabriela Mora (@gabylexmora) által megosztott bejegyzés

Törzsi tetoválások

A törzsi tetoválások, amelyek jellemzően vastag, ívelt, absztrakt vonalakból vagy geometriai formákból épültek fel, rendkívül népszerűek voltak a ’90-es években. Ezek térhódítása most újra megfigyelhető, szerepük pedig nem más, mint hogy a fiatalabb generációk kifejezzék kulturális, törzsi hovatartozásukat, a gyökerekhez való visszatérésüket. Ilyen tetoválása van többek között Jason Momoának, aki még 2022-ben tetováltatott a fejére egy hawaii szimbólumot. A törzsi tetoválások sokszor hagyományos technikákkal is készülnek.

Forrás: Allure Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!