Kamu szem alatti karikák, pirosító az orron: sokkoló szépségtrendek

2022. december 26.
Rengeteg vicces sokkoló, és néha már-már fájdalmas szépségtrenddel ajándékozott meg bennünket idén is a TikTok, pontosabban a szépség iránt érdeklődő, lelkes felhasználói. Következzenek 2022 szerintünk legfurcsább és nem túl életszerű trendjei.

Kamu szem alatti karikák

@daniellemarcan

@sarathefreeelf and @abbyrartistry made me do it

♬ Greek Tragedy (Oliver Nelson TikTok Remix) – The Wombats

A sötét, de hamis karikák, vagyis a szem alatti karikák trendjéről már mi is írtunk korábban. A jelenség körül később elég izmos vita alakult ki a Facebookon is – némiképp jogosan. Míg sok nő küzd ugyanis a fáradt tekintetek, a szem alatti sötét karikák ellen, addig a közösségi médiában komoly követőbázisa akadt idén (is) a trendnek a Z generáció körében, amely sminkeszközök segítségével „varázsol” fáradt tekintetet, nyúzott külsőt magának egy kis piros, kék vagy lila szemhéjfestékkel létrehozva álmai szemtáskáit. A Tiktok-trend méltán érdemel helyet 2022-es év legfurcsább szépségtrendjeinek listáján, köszönet érte a koreai tinédzserek 2021-es „kreativitásának”.

Egy extra tipp az elkészítéséhez, ha netán nincs saját, eredeti karikánk: a legfontosabb eszköz a művelethez a sötét színű korrektor, amit a szem alá visznek fel fordított felállásban, mint ahogyan a valós szem alatti karikákkal küzdő, azt eltakarni igyekvő nők tömege.

Pirosító az orrcsúcson

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emily Ratajkowski (@emrata) által megosztott bejegyzés

A minimalista és praktikus sminkelés követőinek nem új az all in one megoldás, amikor is egy szép, előnyös árnyalatú rúzsunk pirosítóként köszön vissza, vagy éppen a porpirosítónk kacsint le a szemhéjunkról. Netán az orrunkról. Utóbbi nem vicc, idén sokan, még Emily Ratajkowski is, dobták fel sminkjüket egy laza ecsetvonással az orr környékén, nem spórolva a pinkes vagy épp rozsdabarnás pirosítóval, egy kis pikantériát adva ezzel a hagyományos sminkjüknek, minimum friss, üde hatást keltve. Könnyű túladagolni, ráadásul az orcák és az orr hegyén is pirosítva már pontosan úgy nézhetünk ki, mint akik mínusz 15 fokban vállaltak be egy Cooper-futást.

Virágba borult szakállak

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Diego Bidinotto (@bidinottodi) által megosztott bejegyzés

És hogy a férfiak se maradjanak ki a jóból, jöjjön egy illatos, virágos „csodatrend”, amihez sem ecset, sem smink nem kell, csak egy teljes egészében kifejlett, lehetőleg dús szakáll. Na meg némi igazi vagy dekorációs virágdísz. Persze egy nagy adag önbizalom sem árt a trend követőinek, érdemes már most bemelegíteni, ha tavaszra már a legnagyobb természetességgel kívánják viselni a szakállcsokrot. Kicsit avantgárd, kicsit eklektikus trend, de egy biztos, tökéletes teret ad az önkifejezésnek, ha nem sminkkel szeretnénk kitűnni a tömegből.

Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!