Négy szépségtrend, ami mindent meghódít 2023-ban

2023. január 22.
A technológia gyors fejlődésével a szépségápolási termékek egyre fejlettebbé és személyre szabottabbá válnak, a beautytech iparágat az innováció repíti a trendek élvonalába. Mindez megváltoztathatja a mindennapjainkat.

A bőr védőrétegének védelme

Az egyik szépségtrend, amely továbbra is jogosan uralja a beauty világot, a bőr védőrétegének védelme. A bőr szarurétege (stratum corneum) a bőr legfelsőbb rétege, amely megtartja a nedvességet és védi a környezet káros hatásaitól. A bőr védőrétege megsérül, ha egyes erős arctisztítók, savak és akné elleni szerek megfosztják a természetes olajoktól. Amint a bőr szarurétege elveszti harci erejét, a bőre érzékeny marad, és hajlamosabb lesz a kipirosodásra és irritációra.

Ami az aktív hatóanyagokat illeti, az olyan összetevők, mint a ceramidok és niacinamidok kerülnek a figyelem középpontjába. Egyetlen összetevő sem képes azonban teljes mértékben helyrehozni a bőr természetes védelmének károsodását, hiszen a bőr védelmének legjobb módja a megelőzés. A védőréteg károsodásának legfőbb okozói többek között a túlzott hámlasztás és a durva tisztítás. 

Szépségfalatok

Bár érdemes kordában tartanunk a nassolási szokásainkat, a bőr táplálását illetően mindannyian készen állunk a finom falatokra. A szépségápolási nassolás lényege, hogy a nap folyamán fokozatosan, kis adagokban javítsuk a bőr állapotát és kinézetét. A táplálkozáshoz hasonlóan, óvatosnak kell lenni a kedvenc szépségfalat kiválasztásánál is. Bár a hidratálás mindig jó ötletnek tűnik, könnyedén túlzásba lehet vele esni, ami hosszú távon a bőr nedvesség tartalmának csökkenéséhez vezet. A túlzott hidratálás hatására a bőr lelassítja az olyan fontos tápanyagoknak a természetes termelődését, mint a fehérje, a lipidek és a víz.

A bűntudattól mentes beautytech nassolnivalók, mint például a szemészek által elismert szemkörnyék-masszírozók, láthatóan felfrissítik a bőrt és azonnali megkönnyebbülést adnak a szemnek.

Injekciós vs. noninvazív kezelések

Egy nemrégiben megjelent piackutatás szerint a bőrfeltöltő anyagok globális piacának értéke 2021-ben 5,1 milliárd dollár volt, és az előrejelzések szerint 2031 végére több mint 13 milliárd dollár lesz. Egyértelmű, hogy a fiatalító kezelések iránti kereslet szárnyal, viszont 2023-ban teljesen új szépségtrend kerül a fókuszban, ami az öngondoskodásról és a jó közérzetről szól. Az emberek manapság a fájdalom és a magas kockázattal járó sebészi beavatkozások helyett a fájdalommentes és hosszú távú eredménnyel járó szépségtechnológiai kezeléseket választják.

A beautytech felemelkedése

A szépségipar már ismert és egyre népszerűbb szereplője, a beautytech átveszi a vezetést, hiszen a hétköznapi fogyasztók a technológia felé fordulnak a makulátlan eredményekért és a fenntartható szépségápolási megoldásokért. Ma már kijelenthetjük, hogy a felvilágosult fogyasztók korszakában élünk. A modern fogyasztók tájékozottak, és mind inkább tudatában vannak annak, hogy a technológiai fejlesztések hogyan segíthetik bőrük állapotának javulását. Ez a tudatosság ösztönzi az egyre növekvő érdeklődést a LED-es fényterápia és a krioterápia iránt.

Az előrejelzések szerint a fényterápiás eszközökön túl elképesztő növekedést mutat majd az IPL-eszközök iránti kereslet is. A LED-fény és az IPL közötti különbséget az energia áramoltatásának módja adja. Ahogy a neve is sugallja, az IPL, vagyis Intense Pulse Light erőteljes, pulzáló fényt használ, a leadott energia intenzitását tekintve teljesítménye jóval magasabb, mint a LED-fény. Az IPL kiválóan alkalmazható a pigmentáció csökkentésére, emellett gyakran használják szőrtelenítő készülékekben, míg a LED-lámpák fokozzák a gyógyulást, serkentik kollagén termelődését és felveszik a harcot a pattanások ellen.

Forrás: Foreo