Beauty snacking: nemcsak a bőrnek finom

2023. március 21.
A könnyen és gyorsan bevethető, azonnali látványos hatást ígérő kozmetikumok olyanok a bőrápolók között, mint a nassolnivalók az étrendünkben: jobban érezzük magunkat tőlük, de csak ha tudunk mértéket tartani.
beauty snacking

Nagyot fordult velünk a világ az utóbbi pár évben: a pandémia, a karanténidőszakok és a home office elterjedése alapjaiban változtatta meg az életünket, és vele együtt a bőrápolási szokásainkat is. Az egyik legaktuálisabb (és legszórakoztatóbb) szépségtrend, a beauty snacking is innen gyökerezik. A valódi, ehető nassolnivalókhoz ugyan nincs köze, az elnevezés a gyorsan, látható eredményt ígérő és ezáltal instant örömforrást jelentő kozmetikumokra utal. 

Egy kicsit ebből, egy kicsit abból

Ahhoz, hogy jobban megértsük a jelenséget, érdemes belegondolni, miért is nassolunk vagy fogyasztunk szívesen snackeket. A finom falatkák elkészítéséhez nem kell órákat a konyhában tölteni, könnyen előkaphatók, egyszerűen elfogyaszthatók – akár útközben, akár az íróasztalnál ülve vagy, mondjuk, sorozatnézés alatt. Nem a valódi éhségünket csillapítjuk velük, és akár már egy maréknyi elég ahhoz, hogy úgy érezzük, apró kényeztetésben volt részünk.

A beauty snacking nagyon sokban hasonlít erre a folyamatra. A flash effect, vagyis azonnali és látványos hatású kozmetikumok ugyanúgy az énidő, az öngondoskodás és a rövid kikapcsolódás érzését keltik, akárcsak egy kocka csoki munka közben. Ezek a termékek egy kicsit izgalmasabbak, mint a jól bevált tisztítók, hidratálók, éjszakai krémek, így némi játékosság, érdekesség csempészhető velük az esetleg unalmassá vált bőrápolási rutinunkba. Persze a kameramentes online meetingeken, munka után fáradtan hazaérve vagy épp a szombat esti program előtt szépítő lazulásként is bevethetők. Alább az élményszámba menő textúra, illat és villámgyors hatás – a legfinomabb beauty snackekből csemegézünk.

Biotherm Aqua Bounce Flash Mask
Azonnal enyhíti a szárazság, a feszülés, a vízhiány jeleit.
Clarins S.O.S. Comfort tápláló balzsammaszk
Vadmangóvajat ás mangóolajat tartalmaz, azonnal puhábbá, ragyogóbbá és élénkebbé varázsolja a bőrt.
Iroha Nature Divine Gold arany szemmaszk
A fóliatechnológia szaunahatása segíti, hogy a hatóanyagok rövid idő alatt a bőr mélyére jussanak.
Origins Soothing arcmaszk
Homoktövis, pecsétviaszgomba és hamvaskéreg gomba kivonatával gyorsan nyugtat és csökkenti a bőrpírt.
Erborian Yuza Vitamin arcmaszk
Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően láthatóan csökkenti a fáradtság jeleit.

Szerző: Rózsa Ágnes

A teljes cikket a Marie Claire legfrissebb számában olvashatod el!