Göndör, egyenes, hullámos: ez a pillangócsat való a hajtípusodhoz

2023. február 07.
Nem csak azért különbözőek a pillangócsatok, hogy díszítsék a frizuránkat. A különböző hajtípusokhoz megvan, melyik csipesz az ideális. A szakértő és a TikTok segítségével jártunk utána, hogyan tűzhetjük fel a legjobban a hajunkat.
A különböző hajtípusokhoz más-más pillangócsat az ideális
  • Bár a pillangócsattal legtöbben csak otthon tűzik fel a hajukat, nem lehetetlen stílusos és menő frizurát alkotni velük.
  • A fodrász és a TikTok-os stílusvideók segítségével összegyűjtöttük, melyik hajtípushoz melyik pillangócsat a legjobb választás.
  • Nicole Kidmantől Kim Kardashianig a sztárok is imádják a ‘90-es évek ikonikus csatjait.

Ki ezért, ki azért, de a legtöbben imádják, hogy visszatért a ‘90-es évek egyik legnépszerűbb trendje a frizuradivatba: a pillangócsat. Mindenki használja, ám utcára nem sokan vállalják be. De köztük van például Nicole Kidman is, aki laza és stílusos volt a pillangócsattal feltűzött hajjal. 

„Imádom, hogy mindenki hordja. Nincs egyetlen jó módja annak, ahogy használhatjuk – mondta David Lopez sztárfodrász. A kedvencem az, amikor a pillangócsatot dús hullámokkal kombinálják, és az egész olyan, mint egy vízesésszerű lófarok. Például Kim Kardashian is így tűzte fel a haját több alkalommal.” Lopez azt javasolta, ilyenkor mindenképp használjunk hajtexturáló spray-t, így jobb tartása lesz a frizurának és tovább marad egyben.

Hogyan találjuk meg a jó méretű pillangócsatot?

Csak a stílusunktól, a hajtípusunktól és a hajunk súlyától függ, milyen pillangócsatra van szükségünk. A finomabb szálú hajhoz a kisebb csipeszek az optimálisak, míg a göndör, vastag szálú, dús hajhoz a nagyobbak.

„Számít az is, milyen frizurához akarjuk használni a pillangócsatot. A kisebbek a rövidebb hajba valók, vagy hosszú hajnál a félig feltűzött frizurához. A közepes pillangócsat szinte minden hajhoz használható, és a felcsavart kontyot is megtartja.”

Így használjuk a pillangócsatot különböző hajtípusokhoz

Szerencsére nem csak a sztárfodrásznak, hanem a TikTok frizurainfluenszereinek is vannak hasznos tippjei ahhoz, hogyan használhatjuk különböző hajtípusoknál a pillangócsatot.

Göndör haj „Válasszuk szét a hajat a fejtetőn. Egy félig feltűzött frizurához rögzítsük a felső részt egy laza kontyban a pillangócsattal. Az alsó felével is tegyük ugyanezt, így két laza, csattal rögzített kontyot kapunk. Hagyjuk szabadon a kósza tincseket az arcba hullani” – javasolta a sztárfodrász. A göndör haj esetében a nagyméretű, erősebb pillangócsat a megfelelő a frizurák elkészítéséhez.

@hermela_solomon

Claw clip tutorial for thick natural hair 🥰 #clawclip #clawcliptutorial #thickhair #curlyhair #curls #naturalhair #clawcliphairstyles

♬ original sound – Baby Q💖

Nagyobb hajtömeg „Gumizzuk alacsony lófarokba a hajunkat. Csavarjuk fel és rögzítsük pillangócsattal. A végét hagyjuk legyezőszerűen a csat fölé lógni.” Ehhez szintén egy nagy, erős pillangócsatot válasszunk.

@sophiebarkleyy

Easy claw clip tutorial for my girls with xtraa long/thick hair ❤️ #hairstyles #clawclip #clawcliphairstyles #clawcliphack #hairhack

♬ About Damn Time – Lizzo

Száraz, repkedő haj „Az ilyen hajtípus általában hajmosás után egy-két nappal a legszebb, amikor a hajhagymákban termelődő faggyú már fényessé és kevésbé repkedővé teszi a hajtömeget. Ilyenkor egyszerűbb formázni is. Csak tűzzük fel kontyba, ami elfedi a szárazabb részeket.” Egy erős, nagy hajtömeggel is elbíró pillangócsat a helyén tartja szinte egész nap a frizurát.

@fran.does.hair

Quick claw clip hairstyle to hide frizz! 🤍#clawcliptutorial #clawcliphairstyles #frizzyhairhack

♬ ily all – max

Egyenes haj „Nincs egyszerűbb és letisztultabb frizura annál, mint amikor az egyenes hajat felcsavarjuk, megtűzzük egy pillangócsattal és már indulhatunk is.” A közepes és nagy méretű pillangócsatokkal változatos frizurákat készíthetünk az egyenes hajból.

@_emilysarah

4 ways to use claw clips 🤍 #hair #hairturorial #fyp #clawclips #hairstyle #blondehair #summerstlye #longhair #halfuphairstyle #clawcliphairstyles

♬ summer vibe – crazy bucket

Függöny frufru „Csavarjuk a hajunkat egészen a fejtetőre kontyba vagy lófarokba, és rögzítsük egy kisebb pillangócsattal. Húzzunk ki itt-ott egy-egy tincset, ettől lesz igazi Pamela Anderson-hatása a frizurának.”

@alishaakaurr

so quick n easy🫶🏽 #Y2K #hairtutorial #hairtok #hairstyle #hairinspo #clawclip #indian #hair #90s

♬ 6000 degrees x Shyfromdatre – Shy

Forrás: Huffington Post, Fotó: Bobák Szilvia