Bőrmentés nyáron: legjobb napozás utáni krémek

2023. július 12.
A napozás, de önmagában a nyár is kikezdheti bőrünk szépségét, hidratáltságát. Jöjjön néhány tipp, hogyan, és milyen napozás utáni krémekkel tehetünk sokat a nyárban kitikkadt bőrért – must-have termékek következnek after sun jelszóval.
Legjobb napozás utáni krémek

A nyári meleg, a szél, a klóros víz, a fokozottabb izzadás mind-mind nehezítő körülmény a bőrápolásban. Ha mindezt megtoljuk egy kisebb nagyobb napozással, akkor már érdemes extra szépségrutin lépésekben is gondolkodnunk, vagyis a bőrünk szépségét célzó rutinbővítést terveznünk. Lássuk, mire kell figyelnünk szépségápolás terén a napozást követően, illetve milyen napozás utáni krémekkel, hűsítő after sun gélekkel segíthetjük a bőrünk hidratáltságának megtartását.

Csúcsra járatott hidratálás

Nem vicc, és még csak nem is túlzás, a napozás tényleg kiszáríthatja a bőrt. Ezért fontos, hogy megfelelő hidratáló terméket használjunk, a megfelelő folyadékpótlás mellett természetesen. A hialuronsavat tartalmazó napozás utáni krémek most nagyon népszerűek ebben a kategóriában, és tényleg tudnak is… Segítenek a bőr hidratálásában és feszességének visszaállításában.

Hűsítő termékek

A hialuronsav tartalmú napozás utáni krémek idén nagyon népszerűek

A hialuronsav-tartalmú napozás utáni krémek idén nagyon népszerűek

Amennyiben a bőrünk leégett vagy irritált lett a napozás után, használjunk hűsítő napozás utáni testápolókat. Jöhet az aloe vera gél vagy egy jó hidratáló balzsam, amelyek enyhíthetik a bőrpírt és a gyulladást.

Alapos tisztítás

A napozás után zuhanyozzunk le, amilyen gyorsan csak tudunk, és vegyünk fel tiszta ruhát. Ne maradjon a bőrünkön naptej vagy izzadtság. Használjunk kíméletes formulájú tusfürdőt, majd a zuhany alól kilépve óvatosan itassuk szárazra a bőrünket egy tiszta törülközővel.

Ne nyúzd a bőröd

Napozás után mindenképp kerüljük a bőrradírozást jó pár napig, ahogyan más, erős fizikai bőrtisztító eljárásokat is – ezek ugyanis további irritációt okozhatnak az amúgy is igénybe vett bőr esetén. Hagyjuk, hogy a bőrünk természetes tempóban és módon gyógyuljon és regenerálódjon.

Ezek a legjobb napozás utáni krémek és testápolók

napozas-utani-kremek
Guinot Lotion Longue Vie Soleil napozás utáni fiatalító testápoló, 150ml
A Guinot 56 különleges sejtösszetevőjével készül, nem csupán megvédi a bőrt az öregedés jeleitől, de megőrzi a megfelelő nedvesség szintjét és segíti a sejtek regenerációját. Csodásan táplálja, nyugtatja, feszesíti a bőrt.
napozas-utani-kremek
Bioderma Photoderm After Sun SOS intenzíven nyugtató permet
A napégés elleni permet azonnali és tartós gyógyulást biztosít napégésre. Egy időben végez két munkét, megőrzi és serkenti a bőr védekező képességét a nap ellen (védettség), emellett pedig a bőr biológiailag fényvédelmét sejt-és szöveti szinten valósítja meg.
napozas-utani-kremek
Garnier Ambre Solaire Napozás utáni hidratáló testápoló, 400 ml
A napozás utáni hidratáló testápoló nyugtatja a nap által kiszárított bőrt. Mindezt aloe verával, vitaminokkal, ásványi anyagokkal. A Garnier Ambre Solaire napozás utáni hidratáló testápoló kellemes textúrájával nyugtatja a nap által kiszárított bőrt, ráadásul akár 24 órán át hidratálja is a bőrt.

Fotó: Pexels