Maye Musk 70 felett megmutatja, hogyan formázd az ősz hajat és ápold a bőröd már fiatal korban

2023. szeptember 02.
Nem elég akkor nekilátnunk a bőrünk, hajunk és kezünk ápolásának Maye Musk szerint, amikor már nem tetszik az, amit a tükörben látunk. A világ legsikeresebb idős modellje elárulta, ő milyen termékeket használ, hogy kívül-belül megőrizze ragyogását.
Maye Muske 70 feletti modell szépségrutin
  • A 70 feletti szépséget 40 felett kell megalapozni, vallja Maye Musk, jelenleg talán a világ legsikeresebb idős modellje.
  • A tudatosság a legfontosabb és a fényvédelem Elon Musk édesanyja szerint a haj- és bőrápolásban.
  • Ha ragyogó bőrt szeretnénk időskorban is, az étkezéssel kell kezdenünk.

„A bőrünkre vigyáznunk kell és gondoskodnunk róla – vallja Maye Musk, akinek kedvenc arcápolója a 111Skin feszesítő fátyolmaszk és a szemszérum. – Ha nem ápoljuk megfelelően, nem tetszik majd a kép, amit a tükörben látunk, és ez nem jó dolgokhoz vezethet.” A 73 éves modell számára a bőrápolásban kulcsfontosságú a tudatosság, amibe a hajáról és kezéről való megfelelő gondoskodás is bele tartozik. De a fényvédelem és a megfelelő étkezés is nagy szerepet játszik abban, hogy Maye Musk még hetven felett is ragyog.

@marieclairehun

Maye Musk, a jelenkor elsőszámú senior modellje. 🔥 Van mit tanulnunk tőle! #mayemusk #mayemuskedit #senior #seniormodel #ootd #style #elegant #foryou #foryoupage #age #ageism

♬ I Wanna Be Loved By You – Marilyn Monroe

Maye Musk kedvenc sminkje

A Dior Forever Cushion Powder a modell kedvenc púderje. „Rengeteget fejlődtek a púderek az évek alatt – mondta Maye Musk, és neki aztán elhihetjük, hiszen biztosan van összehasonlítási alapja.  – A múltban ha bepúderezted magad, beült az arcbőröd minden zugába, pórusába. Ma csodálatosan elsimul. Ebben annak is nagy szerepe van, hogy az ecsetek is sokkal jobbak lettek.”

Pirosítót csak az arccsont alatti részre visz fel és a szem mellé, ezzel egy kis színt ad a bőrének. A szemhéjfestékből és szempillaspirálból is a Dior a modell kedvence. Ezután ragasztja fel szálanként a műszempillát sminkelés közben. A Dior Forever Couture Luminizer Highlighter Powdert is rendszeresenhasználja, mert „a ragyogása remekül átjön a kamerán keresztül, különösen fotózásokon”.

Bár az 1960-as években nagy rajongója volt Maye Musk is a Twiggy által divatba hozott erőteljes szemsminknek, ma már a természetesebb vonalat jobban kedveli. „Ahogy egyre idősebb az ember, muszáj lépést tartani és változni a divattal együtt” – vallja Musk.

Így ápolja az ősz hajat Maye Musk

Maye Musk sárga Christiano Siriano ruhában

Maye Musk sárga Christiano Siriano ruhában

A hajápolásban Paul Mitchell termékcsaládját használja előszeretettel a modell. „Sok nő fél attól, hogy vállalja a természetes ősz hajszínét – mondta a modell a Vogue-nak. – Pedig, ahogy látjuk is, egy teljesen új területet nyitott a modellkedésben.”

Kétségtelen, hogy az őszülő haj különleges ápolást kíván, hogy ugyanolyan puhák és ragyogóak maradjanak a hajtincsek, mint korábban. Épp ezért fontosak a haj textúráját és volumenét kiemelő termékek, melyeket Musk is rendszeresen használ. 

Ahogy említette Maye Musk, a szépségápolási rutinjának harmadik tartópillére az arc és a haj mellett, a kezének megfelelő gondozása. „A Chanel ikonikus kézkrémje mindig a táskámban van – mondta. 2 De rendszeresen használok körömágyápoló-olajat is. És persze egy kis parfümöt, a Dior Gris Dior a kedvenc illatom.”

Forrás: Vogue, fotó: Getty Images