Őszi arcbőr boosting: így csináld okosan!

2020. november 05.
Az ősz folyamán sokan szembesülhetünk a problémával, miszerint a nyári hónapok alaposan igénybe vették arcbőrünket. Habár a napsütötte, egészséges barnaságtól ragyogó bőr kétségtelenül mindenkinek jól áll, ha nem vigyáztunk, a túlzásba vitt napozás, a meleg és az UV-sugárzás nyomot hagyhat arcunkon.

Az őszi hónapokban bőrünknek extra táplálásra van szüksége, hiszen a nyári napsütés apró károsodásokat okozhatott felszínén, és akár dehidratáltá is válhatott. A meleg levegő és UV-sugárzás következtében bőrünkön felszíni ráncok, szemünk körül szarkalábak alakulhatnak ki, gyakran feszülhet, szürkévé, fakóvá, durva tapintásúvá válhat, mitöbb időnként akár berepedezhet, hámló foltok és pirosság alakulhat ki rajta. Fontos, hogy feltöltsük, és újra formába hozzuk megfáradt bőrünket, ezen az úton pedig Károlyfi Edit, az Avon szakértője segít minket pár célirányos tanáccsal.

Hámlasszunk vagy radírozzunk?

Ahhoz, hogy bőrünket hatékonyan táplálhassuk, elengedhetetlen első lépésként egy alapos hámlasztás vagy gyengéd radírozás. A radírozással vagy hámlasztással eltávolíthatjuk bőrünk elhalt hámsejtjeit és megnyithatjuk pórusainkat, szabad utat adva a különböző készítmények értékes hatóanyagainak, amelyek így könnyebben jutnak bőrünkbe. Károlyfi Edit ehhez lehetőleg C-vitaminos arcradírt ajánl, amely hatékonyan hámlaszt és kettős exfoliáló anyagot is tartalmaz, így téve igazán puhává bőrünket.

Használjunk gazdagabb hidratálót!

Az őszi időszakban fontos, hogy a nyári, könnyed hidratálókrémeinket valamivel zsírosabb, gazdagabb, táplálóbb krémekre váltsuk. Az extrán hidratáló testesebb krémekkel visszatáplálhatjuk kiszáradt és megviselt bőrünket, valamint felkészíthetjük a hideg, szeles időre, hiszen a gazdag összetevők megerősítik természetes védekezőképességét. A szakértő arcbőrünk őszi hidratálására olyan tápláló nappali és éjszakai krémet ajánl választani, amelyek halványítják ráncainkat és puhává varázsolják arcunkat.

Ne feledkezzünk meg a pakolásokról!

Bőrünk extra táplálására a legjobb megoldás egy gazdag arcpakolás, maszk lehet, amely azonnali, szemmel látható segítséget tud nyújtani bőrünk feltöltésére. Ahogy egyre korábban sötétedik, és egyre hosszabbra nyúlnak az esték, talán könnyebben találunk időt egy kis plusz bőrápolásra. Amikor csak tehetjük, de legalább heti egyszer, iktassunk be egy gazdag, hidratáló, regeneráló pakolást bőrápolási rutinunkba.

Ne hanyagoljuk a fényvédelmet!

Nagy hibába esünk, ha azt gondoljuk, hogy csak nyáron szükséges a fényvédő használata, ugyanis még a borús, felhős napokon is érheti bőrünket erős UV-sugárzás, így fontos, hogy egész évben kiemelt figyelmet fordítsunk a fényvédő használatára. A hidegebb időkben is használhatunk külön naptejet, de egy lépést megspórolva, választhatunk akár fényvédővel ellátott hidratáló arckrémet vagy alapozót is.

Gondoskodjunk szervezetünkről és ügyeljünk közvetlen környezetünkre is!

Bőrünk formába hozásához elengedhetetlen szervezetünk belülről való támogatása is, hiszen ha nem táplálkozunk egészségesen, az bőrünkön is meglátszik. Nem meglepő, hogy az elfogyasztott folyadékmennyiségünk nagy mértékben befolyásolja bőrünk állapotát is – ha szervezetünk dehidratált, az külsőnkön is meglátszik. A hűvösebb idő ellenére is ügyeljünk fokozottan a megfelelő folyadékbevitelre, hiszen ezzel sokat tehetünk bőrünk fiatalságának megőrzéséért, valamint gyorsabb és hatékonyabb regenerálódásáért. Amennyiben nehézséget okoz elegendő vizet innunk, próbáljunk ki italkoncentrátumokat, amelyek ma már többféle ízben, számtalan értékes vitaminnal és kellemes ízzel támogatják megfelelő folyadékbevitelünket.

Az erős UV sugárzás okozta bőrhibáink eltűnését a hidratálás mellett, C-vitamin és kollagén fogyasztásával is támogathatjuk. A C-vitamint nemcsak kozmetikumok, de étrend-kiegészítő formájában is fontos magunkhoz vennünk, hiszen kiváló antioxidáns, és védelmet nyújt a szabadgyökökkel szemben. Emellett kiemelt szerep jut a kollagénnek, amely biztosítja bőrünk rugalmas, elasztikus, ugyanakkor stabil szerkezetét.

Olvass tovább!