6 filmes frizura, amiről sosem gondoltad volna, hogy paróka volt

2023. november 04.
Még Robert Pattinsonnak és Tom Hiddlestonnak is parókát kellett húznia a legismertebb szerepe kedvéért.
6 filmes frizura, amiről sosem gondoltad volna, hogy paróka volt

Ahhoz, hogy egy film vagy sorozat igazán élvezetes legyen, a színészeknek minél inkább azonosulniuk kell az általuk játszott karakterrel – van, hogy lefogynak, máskor meghíznak, szakállt növesztenek, vagy éppen egy teljesen új frizurát vállalnak be. A következő sztároknak azonban nem ment olyan könnyen az átváltozás, és a tökéletes megjelenéséhez egy kis segítségre volt szükségük… Lássuk, kik azok a színészek, akik parókát húztak egy szerep kedvéért!

Gillian Anderson az X-aktákban

6 filmes frizura, amiről sosem gondoltad volna, hogy paróka volt

Gilian Anderson

Dana Scully FB-ügynököt az egész világ ikonikus vörös bob frizurával ismerte meg és a 9 éven át tartó sorozatban Gilliant tényleg a saját hajával láthattad. Amikor azonban 2015-ben berendelték a sori folytatását, a színésznő kénytelen volt parókában visszatérni a szerephez, a fodrásza ugyanis arra figyelmeztette, hogy az extrém hajfestés akár kopaszodáshoz is vezethet. Érhető módon Gillian nem akart kockáztatni, és inkább parókát húzott.

Hugh Jackman Loganként az X-men filmekben

Amikor 2000-ben megjelent az első X-Men-film, és a színész Loganként debütált benne, Hugh haja olyan volt, mintha csak a Grease egyik jelenetéből lépett volna ki. A durván lelakozott, nem mindennapi frizura szerencsére csak egy paróka volt, amit – kicsit rövidebbre vágva – az X-Men-filmek további részeiben is rendszeresen viselt.

Robert Pattinson az Alkonyat – Hajnalhasadás II-ben

6 filmes frizura, amiről sosem gondoltad volna, hogy paróka volt

Robert Pattinson

Lehet, hogy most egy világ fog összeomlani benned, de bizony Robert Pattinson parókában szerepelt az Alkonyat-filmek utolsó részében. Ennek oka egyébként egészen prózai volt: a színésznek egy másik mozi kedvéért nem sokkal az Alkonyat forgatása előtt kopaszra kellett borotválnia a fejét, a film producerei viszont nem szívesen láttak volna egy haj nélküli Edward Cullent a vásznon. Robert parókája végül olyan jól sikerült, hogy valószínűleg senkinek nem tűnt fel, hogy nem az igazi haja van a fején.

Claire Danes a Rómeó és Júlia című filmben

6 filmes frizura, amiről sosem gondoltad volna, hogy paróka volt

Claire Danes

Mivel 1996-ban, a forgatás idején Claire Danesnek éppen rövid szőke haja volt, a szerep kedvéért egy élethű parókát kellett viselnie. A hosszú, barna tincsek nagyon jól álltak a színésznőnek, a paróka segítségével tökéletes Júlia vált belőle.

Rachel McAdams a Bajos csajokban

mean-girl

Rachel McAdams

A Bajos csajok a 2000-es évek egyik kultikus tinifilmje, a sikere pedig nagyban köszönhető a mozi szereplőgárdájának, többek között Rachel McAdamsnak és Lindsay Lohannek. Rachel testesítette meg a filmben Regina George-ot, a suli gonosz méhkirálynőjét, ám a szerep megformálásához neki is egy kis segítségre volt szüksége. Mivel Rachel haját nem tudták eléggé kiszőkíteni, a készítők végül a paróka mellett döntöttek. Bizony, Regina platinaszőke haja csak egy paróka volt, de ez valószínűleg senkinek nem tűnt fel.

Tom Hiddleston a Bosszúállókban

6 filmes frizura, amiről sosem gondoltad volna, hogy paróka volt

Tom Hiddleston

Az első Thor-filmhez még meg tudta növeszteni a saját haját, ám amikor Lokiként visszatért a Bosszúállókban, már parókára volt szüksége. A hajpótlásra ebben az esetben is azért volt szükség, mert Tom nem sokkal a forgatás előtt egy másik szerep miatt rövidre vágatta a haját.

Fotó: Getty Images, Imdb