A legszuperebb csillámló bőrápolók

2023. december 22.
Az arany színe, csillogása és kémiai tulajdonságai egyaránt lenyűgözőek – mondhatni, aranyat ér a bőrápolásban és a sminkelésben is.
csillamlo-borapolok

Az abszolút fényűzést jelenti a szépészetben is ez a nemesfém, ám szerencsére ma már nem kizárólag luxuskategóriájú kozmetikumokban találkozhatunk vele. Az arany apró részecskékre bontva, krémekbe, szérumokba keverve segíti a bőrsejtek megújulását, támogatja a kollagéntermelést, fokozza a hidratáltságot – vagyis hozzájárul a bőr fiatalságának megőrzéséhez. Különleges fényvisszaverő tulajdonságát, selymes ragyogását pedig rengeteg dekorkozmetikum igyekszik az arcunkra varázsolni.

Erő a bőrnek

Nuxuriance Gold Nutri-erősítő olaj-krém Nuxe 26 700 Ft

Az arany mikrorészecskék mellett sáfrány- és és murvafürt-kivonatot tartalmaz. Lipidekkel tölti fel, fokozatosan megerősíti és már az első használattal ragyogóbbá teszi az érett, elvékonyodott bőrt.

Ajakvarázs

Soleil Lip Blush ajakbalzsam Tom Ford 22 990 Ft

A gyönyörű tok rendkívüli, áttetsző balzsamot rejt – aranyfüstszerű pöttyökkel. Ostyavékony fátyollal veszi körül az ajkunkat, és felkenve, a száj pH-értékére reagálva, egyedi rózsaszínes árnyalatúvá változik.

Illatosan fénylő

J’Adore Les Adorables Golden Gel csillámló testápoló Dior 29 790 Ft

Gyöngyházhatású pigmenteket és 24 karátos aranyszemcséket tartalmaz, ez adja elbűvölő csillogását. Jázminviasszal és pamutkivonattal gazdagított formulája lágyan olvad a bőrbe, friss, virágos illata egész nap elkísér.

Csillámcseppek

La Vie Est Belle L’Extrait de Parfum Lancôme Eau De Parfum 50 ml, 54 490 Ft

A boldogságot ünneplő, érzéki parfümben a friss, gyümölcsös illatjegyek egy csipetnyi fűszerrel, a rózsaszirmok üdeségével és az írisz eleganciájával keverednek. A klasszikus üveg pedig mesés arany ragyogást kapott, amitől még lenyűgözőbb az összhatás.

Aranyló alapok

Parure Gold Radiance Booster 24K Primer Guerlain 29 990 Ft

A géles textúrájú primer tökéletes sminkalap, plusz segít, hogy a smink csodás fénnyel ragyogjon. 24 órán át táplálja és értékes nedvességgel látja el a bőrt, optimális tapadást biztosít az alapozónak.

Ragyogás kattintásra

Touche Éclat Radiant Touch korrektortoll Yves Saint Laurent 19 790 Ft

Az arany tollként is emlegetett, páratlan ragyogást adó korrektor a szupermodellek abszolút kedvence. Hialuronsavval és E-vitaminnal táplálja a bőrt, használható a szem alatt a karikák elfedésére, a rúzs tökéletesítésére, de az arccsonton vagy a homlokon kiemelésre is.

 

Ha szeretnéd a ragyogást adó szépségtermékek teljes sorát megnézni, keresd a Marie Claire legfrissebb számát az újságárusoknál.

Szöveg: Rózsa Ágnes, fotó: Getty Images