Beszárított haj: idén tarol a dús frizura

2024. április 17.
Beszárított haj a jelszó idén a frizuratrendek között. Visszatért a divatba a hatalmas hajkorona, a látványos volumen és a rugalmasan aláomló, erős tincsek. Következzen néhány tipp és inspiráció egy pazarul beszárított hajhoz.
beszaritott-haj

A beszárított haj kifejezetten klasszikus és sikkes választás a mostani frizuratrendek között. Volt idő – nem is olyan régen –, amikor a hatalmas hajkorona és a látványos volumen inkább ciki volt, de most bátran emelhetjük ezen a fronton a lécet és vehetjük elő a tupírfésűt – ugyanis a beszárított haj a „retro chic” jegyében visszatért és erősen tartja magát.

@.ashley.kay

my go-to hairstyle 🫶🏻 my tools are from @ariabeauty (my code is ASHLEYKAY – also liked in mt bio) and my rollers are linked on my storefront! 💗 ig: ashleyseamour #hairtok #howtodoablowout #shorthairblowout #hairtutorial

♬ icu – ☆

Lássuk, hogy a textúrát és a dimenziót adó, figyelemkeltő beszárított haj elkészítéséhez mi minden szükséges, illetve honnan is inspirálódhatunk – legyen akár közepes vagy hosszú a hajunk.

A beszárított haj titka

Fontos az előkészítés. Mielőtt elkezdenéd a hajad beszárítását, alaposan mosd meg és kondicionáld szépen a tincseidet. Olyan hajápoló termékeket használj, amelyek hidratálják és táplálják a hajat, hogy megelőzd a károsodást. Nem árt, ha jó minőségű hajlakkot vagy habot használsz a tartós volumen eléréséhez a beszárított hajnál. A kívánt volumen és textúra eléréséhez válassz egy nagy fejű hajkefét, és a hajadat fejjel lefelé szárítsd meg, ennek segítségével még jobb lesz a tartása.

Amikor a hajad már nagyjából száraz, tovább formázhatod a tincseidet hajvasalóval vagy nagy átmérőjű hajcsavarókkal. Ez tovább növeli a beszárított haj esetében a volument és hozzáad egy kis extra hullámot, göndörséget a hajhoz. A legvégén pedig mindenképp fújd be a frizurád egy könnyű hajlakkal, hogy rögzítsd, de figyelj az adagolásra. Ha túl sokat fújsz, könnyen elnehezítheted vele a hajad.

beszaritott-haj

A beszárított haj nem öt perc, de cserébe látványos

Alapkellékek a beszárított hajhoz

A hajtőemelő szinte alap, ugyanis ez a termék segít a haj tövénél extra volument adni, ha beszárított hajra vágyunk tényleg nagy volumennel. Spriccelj néhányat közvetlenül a hajtövedbe a hajmosás után, majd jöhet a hajszárítózás. Utóbbiból válassz egy professzionális, erős hajszárítót diffúzorral, ez lehetővé teszi a levegő egyenletes eloszlását és így a haj gyors és hatékony szárítását. A diffúzor ráadásul abban is segít, hogy a haj természetes göndörödése megmaradjon és még nagyobb volument hozzon létre a beszárított haj esetében.

@francescahung

My updated bouncy blowout look now that my hair is longer! #90sblowout #blowoututorial #curlingironblowout

♬ Make It Better (Instrumental) – Anderson .Paak

A nagy fejű hajkefe szintén jó barátod lesz a beszárított haj elkészítésénél. Egy nagy, kerek kefe használata ugyanis lehetővé teszi, hogy a hajat a gyökerektől a végéig formázd és simítsd, miközben extra volument és textúrát adsz a hajnak. Végül pedig a tökéletes beszárított haj érdekében jöhet egy könnyű, de erős tartású hajlakk, amely rögzíti a frizurát anélkül, hogy a hajat nehezítené vagy ragadóssá tenné.

Fotó: Getty Images