Anyák napi szépségajándékok: kicsitől a nagyig

2024. május 03.
Az anyák napi szépségajándékok közül kiválasztani az igazit nem is olyan könnyű, annyira sokszínű a kínálat. Most a nagy favoritok, az arckrémek, parfümök és a testápolás keretein belül kerestük a legjobb ajándékötleteket az újdonságok között.
anyak-napi-szepsegajandekok

Május első vasárnapja sokunk számára az édesanyák ünnepléséről szól. A sokéves gondoskodást és törődést igyekszünk apró figyelmességek, és némi extra törődés képében „jelképesen visszaadni”, meghálálni. A május önmagában is csúcsidőszak az izgalmas és sokat ígérő szépségtermékek bevezetését illetően, így anyák napi szépségajándékok sokaságából válogathatunk, akár karcsúbb, akár nagyvonalúbb költségkerettel számoljunk is.

1. Anyák napi bőrápolás

Amennyiben a fókusz az édesanyánk, netán nagymamánk bőrének ápolásán van, és egy tényleg hatékony, örömet szerző atombiztos bőrápolóval szeretnénk őket megajándékozni anyák napjára, több dolgot is érdemes figyelembe vennünk. Válasszunk olyan gazdag, érett bőrt célzó hidratáló és tápláló arckrémeket, amelyek segítenek megőrizni az arcbőrének fiatalos ragyogását. Persze fontos, hogy az arckrém tartalmazzon SPF-t is a napvédelem érdekében. Szérumok esetében az a jó, ha a termék egyszerre több különböző problémára koncentrál, például a ráncok csökkentésére, a bőr feszességének növelésére vagy a pigmentfoltok halványítására.

2. Virágos vagy nyárias parfümök

Az illatok nagy favoritnak számítanak az anyák napi szépségajándékok között. Mivel május a virágok hónapja, választhatunk olyan parfümöt, amely friss, virágos illatokat tartalmaz, például rózsa, jázmin vagy liliom, de ha édesanyánk a gyümölcsös illatokat szereti, akkor is van bőven miből válogatni. A nyárias, gyümölcsös illatok is kiváló választásnak bizonyulnak ilyenkor – lehetnek például citrusfélék vagy gyümölcsös keverékek.

3. Bőrápolás korra szabva

Amennyiben az anyák napi szépségajándékok között a testápoló- vagy a tusfürdőszekció az, ahonnan választanánk, több dolgot is érdemes figyelembe vennünk. Érettebb korban a száraz bőrérzet gyakori probléma, így nem árt, ha olyan termékeket választunk, amelyeknek formulája nemcsak gyorsan biztosít hatékony táplálást, de hosszú távon is. Jöhetnek a gazdag, hidratáló testápolók, az extra kímélő tusfürdők sokoldalú formulával, amelyek táplálják az édesanyánk bőrét és megőrzik annak puhaságát, hidratáltságát.

Collistar Lift HD+ Lifting Firming Cream arckrém
Az olasz márka gazdag, tápláló arckréme stílusosan az olasz tearózsavízzel szépít, de a krém erejét a Collistar LIFT HD+ Complexe és a Tens-Activ® formulája adja, kissebbfajta csodát téve a kényeztetésre, feszesítésre vágyó érett bőrrel. Minden bőrtípusra alkalmas, beleértve az érzékeny bőrt is, ráadásul nem tartalmaz szilikonokat, alkoholt, ahogy színezékeket és állati eredetű összetevőket sem. A hatékony ránctalanító krémeket nagyra értékelő anyukáknál garantáltan nagyot lehet vele menni, de stabil kedvenc lehet akkor is, ha a feszesítésen van a fókusz.
Avon Remény szalagja testápoló
A márka adománygyűjtő termékei között válogatva pedig még jobban ráerősíthetünk arra az üzenetre, hogy milyen fontos minden nap emlékeztetheti szeretteinket arra, hogy figyeljenek oda önmagukra és egészségükre. Az Avon Remény szalagja testápolóval több fronton is megélhetjük a gondoskodást: gyorsan beszívódó formulája nagyon szépen hidratálja a bőrt, üde és egészséges külsejű bőrt kölcsönöz, ráadásul a termékek megvásárlásával még jó ügyeket is támogathatunk. Az Avon ugyanis adománygyűjtő termékeinek teljes hasznát a mellrák és a kapcsolaton belüli erőszak elleni küzdelemre fordítja.
Teaology Kombucha Tea Daily Protection SPF 20 arcápoló
Ez az antioxidánsokban gazdag, fekete tea infúziót tartalmazó arcápoló igazi ínyencség a piacon. Organikus fekete tea infúzióval, kombuchával, bétakarotinnal és gyömbér gyökér kivonattal véd a szabadgyökök ellen, feltölti és ragyogóvá varázsolja a bőrt, míg 100%-ban ásványi fényvédő tartalmának köszönhetően véd az UV sugárzás ellen. Akkor válasszuk, ha intenzíven hidratáló, napi fényvédelmet biztosító új kedvencet keresünk - akár magunknak, akár édesanyánknak. Imádnivaló, könnyű textúrája gyorsan beszívódik a bőrbe anélkül, hogy bármilyen nyomot hagyna maga után.
Bioderma Cicabio Crème+ SPF 50+
Gyógyulás és fényvédelem egy krémben. Sokrétű, tápláló ajándék, igazi kincs mindenki fürdőszobájában. A Bioderma egyik legfrissebb újdonsága az irritált bőr számára nyújt meglehetősen gyors, és kellemes választ - enyhíti a diszkomfortérzést és csökkenti a viszketési késztetést. Mindeközben fényvédelemmel is bír, véd az UVA/UVB sugárzástól és korlátozza a hiperpigmentáció kialakulását.
Dove Nourshing Silk krémtusfürdő
A márka megújult Advanced Care szériájának legselymesebb krémtusfürdője már az első használat után bársonyossá és puhává varázsolja a bőrt. A selymes hab kellemesen beborítja a testet, és formulája még a legszárazabb bőrt is táplálja. 3 fő csapásirányban tud nagyot: szupergyengéden tisztít, tényleg azonnal hidratál, és tartósan segít megerősíteni a bőr védőrétegét. Gyengéd ápolás kategóriában verhetetlen.
Mádara Botanic Niacinamide Alternative Szérum
Azoknak az anyukáknak, akiknél a természetes és tiszta jelzők elsőrendűek a szépségápolásban, tökéletes ajándék lehet a Mádara új, növényi eredetű aktív hatóanyagú széruma. Az egyedülálló niacinamid alternatív komplex ugyanolyan hatékonyan működik, mint a hagyományos niacinamid. Ebben a felállásban a moha, zuzmó és boróka őssejt-kivonatai nyugtató és antioxidáns hatással dolgoznak a szép bőrért, míg az északi rókagomba gondoskodik a sima és puha bőrérzetről. Az extra könnyű gél-krém textúra minden bőrtípusra alkalmas, beleértve az érzékeny bőrt is, de különösen előnyös zsíros, problémás, hiperpigmentált és száraz bőrre.
Vichy MINÉRAL 89 72h arckrém
A márka legújabb arcápolási innovációja a MINÉRAL 89 arcápolócsalád új, akár 100 órán át hidratáló, gazdag állagú arckréme valóságos csoda, amely illatmentes kiadásban is elérhető az érzékeny bőrűek számára. Ez a tápláló hidratálókrém segít feltölteni a bőrfelszín nedvességtartalmát, és képes rögzíteni a bőrerősítő hidratálást, mindemellett támogatja a bőr ellenállóképességét az akár 100 órás hidratálásért. Ez a gazdag, olvadó állagú arckrém kellemes textúrával komfortérzetet ad a bőrnek, rövid és hosszútávon is igazi tápláló bajnok.
Gucci Flora Gorgeous Gardenia EDP 50ml
A napfényes és vidám virágok örömét töltötték itt egy imádnivaló palackba, sok csokornyi virág ígéretes illatával. A fehér gardénia, körtevirág akkord és spanyol jázmin esszenciája barna cukor és pacsuli illatjegyekkel keveredik, és olyan egyedülálló kompozíciót alkot, amelynek bármely virágszerető anyukának és nőnek megdobogtatja a szívét. Az illat megjelenésében is tökéletes anyák napi választás, könnyed, vidám. A jellegzetes Flora mintákkal díszített lakkozott pink illatüveg pedig kedves emlékként kacsinthat majd ki anyukánk parfümös polcáról nap mint nap...
CRÈEM Levendulás Szappan
A magyar szépségápolási márka magas minőségű levendula illóolajjal dúsított újdonsága, a Levendulás Szappan egyesíti a kókuszolaj gazdagságát, a kakaóvaj simaságát és a napraforgó magolaj ápoló hatását. Kényeztető és gyógyító napi kedvenc lehet, amely minden bőrtípusra ajánlott. Érzékeny bőrűek, ekcémás, rosacea-s vagy más bőrbetegségben szenvedők számára is kellőképp gyengéd összetétellel készült, így szinte bárkinek szuper választás, a szépségrutinba illeszkedő kedvence lehet.
Moroccanoil Frizz Shield gubanc elleni hajpermet
Ez a szuper újdonság a száraz, gubancos frizuráknak kifejlesztett manna. A HydroResist technológiának köszönhetően a hajat hidrofób kondicionáló „fátyollal” veszi körbe, amely távol tartja a nedvességet és más környezeti károsodásokat, miközben ápolja a hajat, így a tökéletesen formázott haj napokig megmarad. A hőre aktiválódó spray megkönnyíti a hajformázást, miközben hosszantartó védelmet nyújt a frizz, statikus elektromosság és szálló hajszálak ellen. Külön piros pont jár neki, hogy nem nehezíti el a hajat és nem hagy maga után ragacsos nyomot. Selymessé, puhává, simává és ragyogóvá teszi a hajszálakat.

Fotó: Getty Images